Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaše názory kolem vztahu psychiky a SLE

14. 4. 2008

Moje milé     

   

 

 

Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics

 

 

 

 

 

Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics           Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics               Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics            Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics


Hlavní tema :

co si myslím, nebo spíš cítím, že je psychická nebo i jíná příčina mých potíží, které vyústily v SLE?


 

Obrazek

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vlci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pro Veroniku

(Ludmila, 20. 8. 2009 13:25)

Je mi to trapné, ale na tuto stránku jsem se dostala až dnes. Upřímně si nejsem jistá, zda má smysl po 3 měsících odpovídat. Obě jsme pravděpodobně už někde jinde. Soukr. meil má Agáta, napište mi kdyžtak osobně. Omlouvám se.

Pro Ludmilu

(Veronika, 29. 5. 2009 10:29)

Dobrý den,4etla jsem si několik vašich přispěvků.Také jsem četla knihu Cesta a niní se připravuji na její uskutečnění,akorát mi chybí ty hmatatelné důkazy a několik dalších informací.Mohla bych se vás zeptat jestli jste prvně byla u terapeuta,a nebo jste procházela cestu doma.A byla jste na semináři nebo idividuální,ještě by mě zajímalo kolik ta terapiaje asi tak stoji,vím je to hloupé,ale chci se na to připravit a pak už peníze neřešit.Jaký jsete měla pocit po první cestě.Moc se na to těším,ale zárovň mám strach.Díky za jakoukoli odpověď.Veronika

Pro Petru

(Standa, 26. 5. 2009 10:55)

Ve Vašem komentáři ze dne 22.12.2008 jste označila náš portál www.terapie.az4u.info jako nedůvěryhodný, protože není uveden zdroj informací u článků o "Duchovních příčinách nemocí" a že navíc jsou informace vytrženy z kontextu. Chci pouze reagovat: v úvodu prvního článku "Teorie na začátek" jsem uvedl, že všechny články uvedené pod Etikoterapií jsou zpracovány podle různých odborných zdrojů (jsou uvedeny v mé závěrečné práci a jedním z nich je i citovaný T. Dethlefsen a R.Dahlke)a že mají sloužit široké laické, nikoli odborné, veřejnosti pouze jako základní informace pro řešení případných zdravotních problémů, která však nenahrazuje další samostatné vzdělávání v příslušném směru alternativních terapií. Možná, že jsem uvedení této informace pouze v úvodu prvního článku nedomyslel a vznikl proto nepříjemný dojem "krádeže", ale, jak se můžete sama přesvědčit v dalších článcích u jiných témat, všude jsou zdroje uváděny, pokud se jedná o samostatný zdroj! Protože portál provozuji ve svém volném čase a zdarma, mrzí mě proto, že ve Vás zanechal negativní dojem, ale rozhodně nepatřím k lidem, kteří se chlubí cizím peřím nebo bez zábran vykrádají např. cizí www. stránky a označují svá "díla" za autorská, což se děje běžně i nám. Ale asi portál nemá tak špatnou pověst jak vyplývá z Vašeho komentáře, protože jeho sledovanost, jako zdroje informací, je dobrá a mám pocit, že i má práce je proto smyslplná.

Kniha Panická porucha

(psychika -marie, 12. 4. 2009 16:48)

Ahoj holky a kluci! Nepředpokládám, že trpíte panickou poruchou, ale věřím, že potíže s vlkem a podobnou vyčerpávající zvěří leckdy mohou navodit velmi nepříjemné duševní stavy. Proto všem doporučuju najít si v Googlu elektronickou příručku pana Praška a spol. Panická porucha a jak ji zvládat. Je v ní mnohem víc užitečných informací, než jen o této poruše samotné. Pěkný den.

hezký článek o psychice

(klárka, 11. 3. 2009 16:02)

http://www.marianne.cz/clanek/268/nemocna_bez_nemoci.html

Ahoj, tento článek je sice populární, ale hezky odkrývá kořeny onemocnění a souvislosti,které si lidi nechtějí přípouštět, na závěr je super kategorizace DOKTORU! Doporučuji!

Cesta

(Ludmila, 2. 1. 2009 9:42)

Poslední měsíc, možná 2 praktikuji Cestu. Když jsem vedená průvodcem, je vše dobré a já jsem v pohodě. Když jdu cestou sama doma, jsem většinou strašně unavená a druhý den sotva lezu. Máte s tím někdo osobní zkušenost? Jsem z Prahy, potřebovala bych osobní kontakt s někým, kdo má o praktikování cesty zájem.

Pro Símu

(Petra, 22. 12. 2008 15:21)

Informace uvedené na serveru http://terapie.az4u.info/ jsou uvedeny z jedné z knih něm. psychoterapeuta Thorwalda Dethlefsena - viděla bych to na Nemoc jako cesta (příp. Nemoc jako řeč těla). Nejsem si teď úplně jistá.
Bohužel jsou zde informace uvedeny bez kontextu a tím ztrácí na jakékoliv výpovědní hodnotě.
A na tomto serveru se nikdo neobtěžoval s tím uvést zdroj (a jedná se tedy svým způsobem o krádež). Zajímalo by mě, co je to za server, nepůsobí na mě mco věrohodně.
Už sem se konečně dostala ke knize Brandon Bays - Cesta a souhlasím, že tudy vede cesta :) ozvu se :) Petra

Cesta

(Ludmila, 19. 12. 2008 16:32)

Chodím na psychoterapii podle Brandon Bays Cesta. Zdá se, že to co zde presentuje Síma je dost pravdivé. Cesta je asi opravdu cesta, jak si pomoc.

zajímavá citace o revmatických nemocech

(síma, 23. 11. 2008 20:54)

Duchovní příčiny nemocí-společ.rysy revm.nemocí u pacinetů:
"Revmatické choroby jsou spojeny se zánětem a otokem tkáně a svalů, se znetvořením a ztvrdnutím kloubů. Většinou jsou jimi postiženi lidé vyznačující se nadměrnou aktivitou a pohyblivostí po tělesné stránce. Po psychické stránce se jedná o lidi vyznačující se přehnanou svědomitostí až perfekcionismem spojenými s potřebou sebeobětování a vůlí pomáhat. Jejich vědomí je strnulé, málo pružné a pohyblivé a jejich kompenzace aktivními činnostmi slouží jako obrana proti strnulosti. Dalším problémem je nevybitá agrese postižených, která je blokována ve svalstvu a v okolí kloubů, kde se proměňuje v zánět. Ten se projeví jako bolest, která byla určena původně někomu jinému. Např. ruka postižená silným revmatem se svírá do pěsti, což v symbolice jasně ukazuje na nepřátelství a agresi (otevřená ruka je symbolem mírumilovnosti). S revmatem jsou většinou spojeny i další symptomy vyznačující zadržované nepřátelství: žaludeční a střevní potíže, srdeční symptomy, poruchy potence, úzkost, deprese. To vše jsou příznaky nezpracovaných problémů, kterými se revmatik odmítá zabývat. Ty ale v něm vyvolávají nevědomý pocit provinilosti, který kompenzuje velkou ochotou pomáhat druhým a obětovat se. Literatura tento stav označuje jako „dobře míněnou tyranii“. Omezení pohybu tak ukončí tuto falešnou ochotu."
Více na:
http://terapie.az4u.info/

Majo,

(janina, 19. 11. 2008 21:40)

muzes mi prosim napsat na sedmitecneslunicko@centrum.cz, jestli budes chtit.

diky

Janina

pro Ludmilu

(Petra, 10. 11. 2008 17:34)

Tentokrát jsem snad už do předmětu napsala správně Vaše jméno :) požádám Agátu o kontakt, zajímá mě, kam jste dospěla Vy a Váš pohled :)
Špatně jsem se vyjádřila - samozřejmě, že změna způsobu uvažování nestačí.
Taky jsem se nejdřív snažila stabilizovat na fyzické úrovni - trpěla jsem chronickou únavou, bolestmi kloubů - netřeba se o tom zde rozepisovat :).
Takže jsem své tělo začala krmit potravinovými doplňky - a jím velice zdravě, 2x ročně si detoxikuji tělo.
Je jasné, že jakmile moc nefunguje tělo, tak člověk nemá na psychiku většinou moc pomyšlení. To je dle mého základ všeho.
Mě spíš překvapilo, kolik pravdy bylo v těch knihách a skoro jsem měla pocit, jako by ty knihy někdo psal o mě a pro mě :) tato sdělení nelze ignorovat.
V energetických drahách člověka vidím velký potenciál, absolvovala jsem pár seminářů k do-in (a shiatsu masážím), cvičím tai-chi a pomáhá mi to minimálně v tom, že pomocí tai-chi odháním některé negativní myšlenky:) - je to málo, ale jsem teprve na začátku :)
Víc mailem. Přeji hezký večer. Petra


Petra

(Ludmila, 10. 11. 2008 15:10)

Domnívám se,že pokud je přítomno onemocnění, které bez chemické léčby nedovolí normální způsob života,tak nestačí jen změnit způsob uvažování a sebehodnocení. Tam už jsou asi zabudované energetické bloky. Petro, pokud byste potřebovala probrat něco osobního, potěší mě, pokud mi napíšete osobní email. Má ho Agáta.
Já sama jsem ohromená tím, co jsem při cestě objevila - respektivě co se mi ukázalo. Je to neuvěřitelné, pravdivé a rozumem nepochopitelné. Od té doby na to myslím a dochází mi mnoho věcí. Je to obrovská životní škola - výuka sebe sama.
Přeji hezký den. U nás v Praze svítí sluníčko na listopad je nezvzkle teplo. Svatý Martin zítra asi na bílém koni nepřijede, přijede na hnědáku.

ještě k těm úrovním

(Petra, 10. 11. 2008 8:11)

k uvědomění si toho, jaké jsou rozdíly mezi těmito úrovněmi, uvedu příklad z vlastního života: cvičila jsem cca 5 let jógu a věnovala se aikidu. Tohle ve vás rozvine neuvěřitelnou sebekázeň a ovládání se. Takže když pak přišly první bolesti, tak normální člověk by si lehnul, já to však dokázala v sobě potlačovat - kulhala jsem sice bolestí v nohou, ale odsunula jsem ji - vydržela jsem v těchto stavech přes 2 roky. Ráno jsem si pobrečela, za hodinu rozhýbala tělo a hurá do školy (na VŠ). No a ona se ta bolest asi projevila jinde - začal mi z ničeho nic selhávat "mozek" - nebyla jsem schopná se soustředit, myslet, přestávala jsem cítit končetiny. Takže tělo si našlo cestu jak mě zastavit, protože bez mozku jsem absolutně vyřízená :) Myslela jsem si, že nedopíšu diplomku, neudělám státnice (a to jsem byla vždy premiant, školu jsem milovala). A najednou tohle.
v té době jsem se také seznámila s jednou moc fajn osůbkou, a zrovna se uzavíralo její trápení s vyřčením konečně diagnozy - pohazovaly si ji jak horký brambor mezi internou (systémové onemocnění)a neurologií (roztroušená skleroza). Nakonec to pro ni asi dopadlo hůře - má roztroušenou sklerozu, ale řadu příznaků jsme měly stejných - takže tady jsem se zastavila a uvědomila si, že by se mohl stát nějaký další průšvih (pozn.:nemám přímo SLE, ale MCTD).
Nechci tím říct, že cvičení jógy je špatně, chci jen říct, že jsem špatně nakládala s touto naukou a svým způsobem uvažování jsem se dokázala takto likvidovat. Tohle vám asi normálně nedojde, ale když čtete v knihách, které řeší skryté příčiny nemoci, tak zjistíte, že váš způsob uvažování není vůbec originální :) a začnete si uvědomovat, jak moc jste si ubližovala a rozjela vlak sebedestrukce.
A teď zbývá to změnit :)

Pro Ludmilo

(Petra, 10. 11. 2008 7:46)

Dobré ráno přeiji :) ano, máte naprostou pravdu, toto není otázka rozumu - o tom jsem četla zase v jiné knize - Cesta proměny (od S. Gawain) a tam je to hezky napsané: člověk má fyzickou úroveň, emocionální (v podstatě psychiku), pak intelektovou (rozum) a duchovní (není to emocionální) - a pokud nějakou tu úroveň opomíjí, udupává, tak si zahrává s ohněm -
Taky mám vysoce rozvinutou intelektovou úroveň :) vše si dokážu racionálně zdůvodnit, ale vnímat vlastní emoce, to je docela problém :) jak se ukazuje. Mít ráda vlastní tělo, být k němu shovívavá, vnímat, co to tělo chce, to je pro mě docela problém. Byla jsem vždycky trochu workoholik a mám trochu problém s tím, kdy přestat :)
Třeba v té knize Cesta proměny jsou příklady toho, jak pracovat s emocemi a hodně se o tom píše i v etikoterapii.
Není to vůbec lehká cesta, a je to hodně na dlouho. Každopádně jsem se rozhodla na tuto vysokohorskou túru vydat:)
Zatím si vše čtu sama - obdornou pomoc jsem nevyhledala, ale začínám docházet do fáze, kdy bych potřebovala průvodce :), jestli rozumíte.

Petra

(Ludmila, 10. 11. 2008 6:33)

Milá Petro, moc jste mě potěšila. Pracujete na sobě a to je dobře.
Nerada, ale asi vám to ještě trochu ztížím, ale je to jen můj náhled na věc. Nepříjemné je, že nestačí si rozumem - myslí - uvědomit problém, vypořádat se s ním, zpracovat ho. Nemoce způsobují emocionální bloky v podvědomí a ty je třeba odstranit. To s myšlením bohužel nesouvisí. Alespoň tak je to u mě. Myslím, že rozumově mám dost věcí zvládnuto, ale ......to podvědomí.

Kniha - cesta

(Petra, 9. 11. 2008 23:07)

Knihu si určitě pořídím a budu Vás případně informovat :)Psala mi o ní také Agátka. Děkuji. Petra

Pro Ludmilo

(Petra, 9. 11. 2008 23:05)

Hezký večer, Ludmilo, děkuji moc za zprávu.
Začala jsem u etikoterapie - a také mě hodně ovlivnila kniha Nemoc jako cesta (napsal ji něm. psychoterapeut).
Zatím jsem je fázi "pasivního" čtení - a uvědomování si toho, čím si mohu svým myšlením ubližovat - čtu o tom, jak určité emoční vzorce mohou mít vliv na tělo (např. sebelítost, sebenenávist atd.) - a snažím se pracovat na změně - minimálně tím, že se snažím tyto negativní myšlenky uvědomovat a nějak je "zpracovávat" a nepouštět si je do těla... Ale jde to hodně pomalu a je to dlouhý proces - mám málo volného času a taky málo energie :) obzvlášť teď na podzim, ale rozhodně to nechci vzdát - už proto, že bych chtěla v horizontu dvou - tří let otěhotnět (je mi 28 let) a vím, že se musím s některými věcmi "poprat", jinak by těhotenství nedopadlo dobře.
Velice mě zaujala vaše myšlenka, že by se každý mohl pokusit zamyslet se nad příčinou toho, PROČ se u něj spustilo autoimunní onemocnění.
Samozřejmě, že jsou nějaké vnější příčiny (u mě to pravděpodobně byla mononukleoza, a borelioza - to tu také někdo dole psal), ale jsem přesvědčená o tom, že svým způsobem myšlení jsem si byla schopná ubližovat natolik, že jsem v sobě něco aktivovala -je to na dlouhé povídání - nemám teď u sebe tu knihu Nemoc jako cesta, abych to uvedla na konkrétních příkladech. Ale čím víc toho čtu, tak tím víc to vidím.
Občas bych se přirovnala k Íjáčkovi z Medvídka Pú - svět je špatný a plný bodláků a já musím ty bodláky jíst :) takto se často vidím a věci kolem sebe a často si vůbec neuvědomuji, že takto myslím. Osobně je pro mě velmi těžké myslet "pozitivně", asi tušíte, jak to myslím.
Přeji hezký večer. Petra

Perta

(Ludmila, 9. 11. 2008 10:31)

Milá Petro,
na konstelacích jsem byla sice přihlášená, ale bylo mi zrovna dost zle a tak jsem se omluvila. Doufejme, že není všem dnům konec a na konstelace se dostanu ve stavu, kdy je zvládnu.
Nyní jsem byla na psychologické léčbě podle Brandon Bays. Je to asi týden. Takže z dlouhodobého hlediska nevím. Zatím se mi zdá, že zázraky se dějí. Doporučuji projít Cestou už jen z psychického hlediska - dostala jsem obrovskou naději. Jsem dost materialistická - musím vidět hmatatelné výsledky a tady jsou - jsem nadčená a doporučuji tuto terapii všem, kteří chtějí sami se sebou něco dělat.
Srdečně zdravím.
Mimochodem, píšete, že jste začala někde jinde. Moc by mě zajímalo, kde jste začala?

Pro Ludmilu

(Petra, 8. 11. 2008 15:40)

Dobrý den, paní Ludmilo, pročítala jsem si vaše příspěvky ke konstelacím a zaujalo mě to. Jak pokračujete? Zabývám se ťeď také vlastní psychikou - začala jsem trochu někde jinde - ale tohle by mohlo být také zajímavé.
Přiznám se, že to pro mě není vůbec jednoduché, ale pro koho ano :)
Je to rozhodně těžší, než sedět doma, polykat pilulky a nadávat na nemoc... Děkuji za zprávu.
Petra

Pro Máju J

(Ludmila, 14. 10. 2008 15:11)

Moc děkuji za Tvůj příspěvek.Otázka co je lepší, zda doktorovi říct, že jsem psychicky v pohodě,nebo ne? Ono to vyjde asi nastejno. Ten,kdo by na psychiku měl reagovat na ní nereaguje. Jsem v ambulantní péči psychiatra - občasné kontroly. Když jsem jela do lázní kvůli Lupusu musela jsem mít svolení psychiatra, že se smím lázeňské léčby zúčastnit. Docela mě to překvapilo. Je fakt, že bez toho bych nejela a to by byla škoda. Lázně jsou pro pacienta s lupusem báječná věc. Letos jsem byla prvně a doporučuji všem, kteří jsou v remisi.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

následující »