Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaše názory kolem vztahu psychiky a SLE

14. 4. 2008

Moje milé     

   

 

 

Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics

 

 

 

 

 

Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics           Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics               Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics            Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics


Hlavní tema :

co si myslím, nebo spíš cítím, že je psychická nebo i jíná příčina mých potíží, které vyústily v SLE?


 

Obrazek

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vlci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Cesta

(Ludmila, 17. 5. 2008 21:08)

Jsem asi v polovině knihy a je mi jasné, že to chci zkusit. U mě to částečně funguje již při čtení textu Brandon. Chci se zeptat: máte někdo už s popsanou cestou zkušenosti? Pustili jste se do toho? jaký je výsledek? Předběžně hledám partnera na cestu. Prosím ozvěte se, kdo máte zkušenost s praxí.

Pro Símu

(Ludmila, 15. 5. 2008 14:58)

Ráno jsem koukala na systémové konstelace. Chodilajsem dřív k Boghártovi a to bylo moc dobré. Simonu Procházkovou, která je dělá na Vyšehradě znám osobně, je to prima holka. Spíš uvažuji, zda bychom neměly něco na způsob léčení, co je popsán v Cestě nezkusit tady na mezi Lupusinkami.
Símo, teď je zkouškovéa zápočtové období, mám doma kluky a oni jaksi v rámci školy mají u internetu přednost. Chat zkusím, až budou prázdniny a já budu zase pánem svého času. Většinou sleduji naše stránky průběže, můžu mít ale několikahodinnové zpoždění.

pro ludmilu

(síma, 14. 5. 2008 18:48)

návod i celý postup je zde, pozorne si to prostuduj,neni mozne to nezvladnout..
papa
https://lupusinky.estranky.cz/stranka/chat

Pro Símu

(Ludmila, 14. 5. 2008 18:30)

Prosím Tě promiň, Tvůj příspěvek jsem otevřela a přečetla až teď. Kluci jsou doma a takjin přenechávám počítač. Símo je tady problém. Já jsem nikdy na CHATU nebyla a nevím jak se tam dostat a co potom tam. Mám bohužel základní počítačové neznalosti. Pokud mi dáš návod, není problém se dopředu domluvit. Těším se.

ještě dodateček

(síma, 14. 5. 2008 14:41)

Maitreu založil multimilionář Koláček,který nedávno svůj koncern prodal a věnuje se charitě a osvětě v esotericke a zenové oblasti.Dost bomba!!!!...vodnář asi opravdu přicházi.
Ludmilo,nechtela by sis ted se mnou popovidat na chatu lupusinek??zajímají mě tvoje názory a něco ohledně systemických konstalaci...DIK.papa.
síma...:o))

Maitrea

(Ludmila, 14. 5. 2008 13:51)

Símo, to je skvělý typ.O tom, že je další duchovně zaměřené středisko na Starém Městě jsem nevěděla. Atmosféra nočního Starého Města je kouzelná. Když k tomu svítí Měsíc nad střechami domů je kouzelný dojem podtržen a vnímání všech energií velmi silné.Turisté jsou někde zavření, auto odstavena a město začíná žít svým životem. Já lektory střediska neznám. Tedy znám Simonu Procházkovou a Marka s jeho skvělou ženou. Rodinné konstelace s Bílým budou asi dost zajímavé. Začíná už skutečně věk Vodnáře?, jak to říká Marta Foučková?
S nevyžádanou a nečekanou kritikou máš plně pravdu. Je fakt, žeu násse slovo psychika dost zneužívá. Řekne se to je psychika a tím se potíže smetou ze stolu, jako by nebyly, jakoby nebyly důležité, podstatné. To je ten největší omyl našeho zdravotnictví a základní neznalost běžných terapeutů. Potom se nemocný tomuto označení automaticky brání, protože ví, že mu nebude pomoženo, nikdo s tím nic dělat nebude a nakonec se to může obrátit proti němu. Símo Tvůj příspěvek je přesně volený.Děkuji.

Kniha Esence

(síma, 14. 5. 2008 12:24)

...našla jsem zajímavou opravdu "hlubokou" knihu,kterou si v dohledné době chci koupit.Našla jsem tam věty,které se hodí i pro diskusi tady:

Lidé často reagují zmateně, nastaví-li jim někdo zrcadlo, zvlášť když je to nečekané a nevyžádané. Lidé reagují šokem, když je zenový Mistr praští holí po hlavě. Mnoho z nich se rozzlobí, někteří se však probudí.

Odkaz na knihu Esence:
http://www.maitrea.cz/?text_content=clanek&clanekID=161

Hezké dny plné sluníčka!!!

psychika trochu jinak

(Ludmila, 14. 5. 2008 9:51)

Dnes po půlnoci jsem se vrátila ze semináře z Mandaly. Tam se pracuje s psychickou energií opravdu jinak, než-li jsme zvyklí. Milan Calábek je také jediný, který Freuda, Junga a další psychology nejen odpřednáší teoreticky, ale uvede jejich učení do praxe. Jako doktor, léta sám těžce nemocný, jsem zvyklá na na ledaccos, ale to co se předvádí na této škole, přestože už jsem v 7.ročníku, mně zastavuje, udivuje a já žasnu a žasnu. Ideální je, že to pociťuji sama na sobě, takže to není jen jak se říká jedna paní povídala.
Lupusinky, která chcete mít miminko, léky se do pořádku nedáte, to je jasné. To, že se Vám s důchodem dobře na kortikoidech teď žije je mylná představa. Pokud bych se chtěla dát skutečně do pořádku, šla bych do Calábkovy školy. Myslím, že příští rok otvírá nultý ročník a další rok 1. ročník. Je to těžké, je to náročné, ale smysluplné.
Poslední víkend byl věnován léčbě psychosomatických nemocí. Krom jiného se to hlavně řeší archetypálními konstelacemi. Kdybych to neviděla na vlastní oči a nezažila na vlastním těle nevěřila bych. Je to z mnoha hlesisek převratné. Nemá cenu, abych to tady popisovala, ale jsem ráda, že jsem tam byla.

Agáta, všichni:

(Marie, 13. 5. 2008 20:41)

Milá Agáto, díky za Tvůj příběh. Jediné, co k tomu můžu dodat je vzkaz pro všechny: ať už Vám Vaše osobní "dno" připadá jakkoli propastné, nikdy není natolik, aby se z něj dříve nebo později nedalo vydrápat nahoru, jak říká Agáta.
Jen to chce mít hodně trpělivosti, sebezapření a hlavně víry... Vidím kolem sebe důkazy, že je to možné, tak proč by se to nemělo podadřit i mně? :-)

Agátce

(Jájina, 13. 5. 2008 16:46)

ahojky po přečtení příspěvku od Ludmily jsem si s VELKÝM zájmem přečetla můj příběh, ano je to tak psychika je sice takové zklínadlo, když nevíš co stím , jak,na to apod= je psychika, pak se zamyslím nad slovem autoimunita, ano musím se naučit mít ráda i sebe, někdy to v okolí skřípe já s tím mám zkušeností víc než je zdrávo ale od té doby co jsem se samasebe pochopila (i po lékařské konzultaci) docela vše začínám lépe snášet a jdu směrem ode dna NAHORU dík Agátko, a všem lupusinkám Jájina

Agátě

(Ludmila, 13. 5. 2008 15:59)

Teprve dnes jsem si přečetla Tvůj příběh. Moc děkuji za adresu, jak se k němu dostat. Jsi silná žena či dívka, prostě osobnost a my ostatní se máme od Tebe co učit. Je fakt, že jsem se dlouho s dg.SLE nemohla smířit. Nakonec jsem skončila ve VÚCHRU. Nyní nemám čas psát víc. Jdu na Calábkův seminář do Mandaly. Chci Ti ale hned moc a moc poděkovat, za Tvůj příběh. Jsi skvělá a jsem ráda, že jsi s námi. Díky.

Daně

(Ludmila, 13. 5. 2008 15:21)

Dano, mám Tě ráda. Je jasné, že Ti bylo hodně ublíženo a stále jsi se s tím nevyrovnala. Myslíš si, že Ti někdo - kdokoli, chce ublížit, jen proto, že může. Může proto, že jsi zranitelná. Máš v sobě nezahojenou bolest, jenomže, jak se zdá, ty se bráníš jí hojit, léčit. Pokud se nezměníš v psychice, můžeš opravdu těžce onemocnět. Tělo už Tě varuje. Lékaři nejsou nepřátelé, ale většinou ani přátelé. Nejsou od toho placeni. Napíšou Ti léky, které mají mnoho vedlejších účinků a s úsměvem Tě pozvou za měsíc, pro novou dávku. Chudák farmaceutický průmyslurčitě nezahyne. Stále dorůstají a jsou množeni další klienti.
Danuško, neotravuješ, spíš křičíš o pomoc. Zatím je to asi nevědomě. Kdo Ti ublížil? Rodina?, manžel, partner?, děti?, odpověz si sama. Velmi pochybuji, že jsi před projevem SLE neměla nějaké psychické trauma. Piš dál, klidně mi vynadej, ale neuzavírej se a komunikuj alespoň takhle na dálku. Tady mezi námi na lupusinkách nejde o prestiž, nejde o důchod, nejde o nic oficiálního. Jde o pomoc bližnímu, potřebnému. Tak pa.

dodatek

(Dana, 13. 5. 2008 12:53)

Pečovala jsem v životě o lidi a nikdy jsem si nedovolila jim říct, že ty zdravotní potíže co mají , jsou psychikou! Je to oblíbená výmluva doktorů- neví co vám je nebo neví co s tím tak vše svedou na psychiku až dotyčného umoří. Je jednoduší psychicky zdeptat pacienta, než hledat řešení. Takže i lékaři by se měli nad sebou zamyslet!!!!!Třeba když si přečtou dotyčnou knihu začnou se chovat jako lidi.

Agáto, Ludmilo, Matěji

(Dana, 13. 5. 2008 12:49)

Jen řeknu jediné : ,,Každý je generál po bitvě ,,.
Lehce se to mluví, když máte své jistoty. Až nebudete mít ani jedinou- chtěla bych slyšet váš názor potom.
Takže hodně štěstí a co nejméně takových otravných lidí jako jsem já, co mají bohužel smůlu.

holky, mám radost!!

(agata, 13. 5. 2008 11:16)

Já jsem taky moc ráda,že alespon některé z vás začínají uvažovat o psychické složce své nemoci.
Přečtěte si,prosím,můj příspěvek na lupusinkách,ten je také o tom a třeba mnohým z vás něčím připomene vlastní příběh a problémy..hlavně s doktory...:o))):

https://lupusinky.estranky.cz/clanky/media/clanek-pro-tisk_-muj-pribeh____

Jinak Cesta je opravdu skvělá kniha,hodně otevirá oči a temnoty v nás...Nikdo ale netvrdí,že po přečtení knihy se člověk uzdraví,právě tam ale začíná dlouhá cesta k uzdravení,moc práce,která ale stojí za to!!!!!!
....raduju se s Váma a knihu opravdu ze srdce taky doporučuju!!!!!!!!!!!!

SLE

(Ludmila, 13. 5. 2008 10:05)

Vidím, že se pohly stojaté vody. Emoce nikam nevedou, snad jedině do pekel. Lupus je psychosomatické onemocnění,kde tělo reaguje na zraněnou psychiku, duši. Zranění duše nebylo patřičně ošetřeno, tak sedí v podvědomí a to ovlivňuje tělo. Blíží se svatodušní svátky, tak je asi dobrá doba ošetřit, polaskat, pohýčkat svojí dušičku. Problém je, že klasičtí lékaři imunologové, revmatologové,léčí až tělesné projevy zranění. Bez těla se žít nedá, nebo dá, ale není to naším cílem. Takže zaplať Bůh za léčbu těla, mírnění zánětu i bolestí. Jak seléčí bolest duše?
Koupila jsem si Cestu - uvidíme.
Určitě se není nutné stydět za to, že mám zraněnou duši. Myslím, že to, že jsou ženy citlivější a víc si všechno berou, je příčina toho, že většina nemocných s lupusem jsou ženy.
Matěji ty máš lupus, nebo jsi zde mezi námi náhodně?

Pro Danu

(Matěj, 12. 5. 2008 20:16)

Až přečteš Cestu dej vědět. Nechápu, když Tě tak rozčiluje pojem psychika, proč píšeš na tyto stránky a víš, že máš psychosomatické onemocnění. Dělá to dojem, že Tě uráží každý, kdo si myslí, že u psychosomatického onemocnění hraje psychika podstatnou roli. V žádném případě Ti nikdo nebrání v pojídání prášků. Tvoje reakce je ale podivná, zamysli se nad sebou chvilinku.

MATĚJ

(Dana, 12. 5. 2008 18:54)

Myslíš, že jsem horší, než ty? Každý prožíváme trápení jinak asi ještě nevíš co ti může život připravit! Tak se těš, určitě se ti někdy ukáže v plné kráse. A pak hodně štěstí ať to zvládneš líp, než já!
Je zvláštní jak každého lidi posuzují jinak- někoho pochopí a někoho odsoudí.

Brandon Bays cesta

(Síma, 12. 5. 2008 18:18)

..taky si myslím,že by si všichni měli tuto knihu koupit,stojí jen 209korun,ale všichni na ni nejsou zralí...mohla by ale v klidu čekat v jejich knihovně,až její majitelé prostě "dozrají"jako jabka v sadu...
Neznate někdo někoho,kdo cestu absolvoval a jak se po tom cítí???

psychyka

(Matěj, 12. 5. 2008 17:34)

Konečně normální příspěvek napsal Bufík. Brandon Bays napsala skvělou a průlomovou knihu. Samozřejmě, že není pro Danu a jí podobně myslící.
Mějte se.