Jdi na obsah Jdi na menu
 


LUPUS- IN trojka 3

5. 8. 2009

 

LUPUS IN 3

Po trochu větší odmlce je tady 8.8.2009 zase časopisek všech lupusích majitelů {#}nebo jen jejich příznivců{#}. Nebudu zdržovat dlouhými okolky, na časopis jste se těšili dlouho, tak tady jsou jeho jednotlivé příspěvky:

 

 

1.

Holky a kluci, na diskutovaném www.facebook.com  máme svojí diskusní skupinu - jmenuje se LUPUS ČR, založila ji Rozárka (její osobní stránky také o SLE jsou: www.lupus.klok.cz) a kdo máte chut, zaregistrujte se na www.facebook.com a scházejme se. Prima nápad....dík! 

KLIK

www.facebook.com/topic.php 

 

2.

Protože jsem nechtěla, aby toto číslo bylo jen tak obyčejné - alias „suché“, podařilo se mi získat vaše aktivní příspěvky. Jeden z nich vám ted předkládám – jmenuje se Stres a lupus Obrazeka napsala ho pro vás lupusí majitelka Lenka. Je moc zajímavý a fakt hodně ze života…Honem jej otevřete:

www.lupusinky.estranky.cz/archiv/uploaded/13

 

 

 

3.

Hodně se zajímáte o Obrazekbiologickou léčbu a její možnosti u SLE. Na Lupusinkách jsou pro vás připraveny 2 příspěvky :

 

Diskuse:

www.lupusinky.estranky.cz/clanky/biologicka-lecba/biologicka-lecba---vase-zkusenosti-a-nazory-_diskuse_

 

 

A teoretické pojednání /co to bio je a jaké látky a kde se zkoušejí – jméno příspěvku je Biologická léčba pro Neználky/:

www.lupusinky.estranky.cz/clanky/biologicka-lecba/biologicka-lecba-pro-neznalky 

 

 

4.

Dalším aktivním příspěvkem je ObrazekJaromírovo vzpomínání na lázně Klimkovice. Ač do nich odjížděl skeptický k účinkům lázeňské léčby, stal se “klimkovický zázrak” a vracel se jako optimista. Nevěříte?

Přečtěte si pozorně jeho příspěvek.:

www.lupusinky.estranky.cz/archiv/uploaded/14

 

 

 

 

5.

Na SLE stránkách ve světě (www.lupus.org) jsem našla zajímavou, spíše zábavnou věcičku, jmenuje se Kreativní koutekObrazek. O co jde?

Prostě, kdo bude mít chut napsat něco o svém životě (nemusí to být ani o SLE), spíš o běžném prožívání, starostech, radostech, zážitcích – COKOLI, tak do toho!!! Samozřejmě proza, poezie, malby, skicy, ruční práce, fotografie, dadaismus, naivismus, realismus, fantasie….nic není překážkou. Koukněte se na ten JEJICH koutek:

www.lupus.org/webmodules/webarticlesnet/templates/new_magazinenow.aspx

 

Budeme mít taky nějaký ten koutek SVUJ? Co vy na to? Napište mi na: lupusinky@centrum.cz

 

 

 6.

Skoro naposled jsem si nechala kvalitku (třešničku na dortu{#}) a to pokračování vyprávění o slavné americké spisovatelce ObrazekFlannery o Connor , která měla v 50.letech 20.století take nemoc SLE.

 

1.díl najdete zde /je tam i video z jejího rodiště – vyšlo v minulém čísle Lupus in/:

www.lupusinky.estranky.cz/clanky/volny-cas-a-lupusinky/flannery-o-connor

 

 

 

2.díl je to avizované pokračování - nesmírně zajímavé a poutavé, přímo vás vtáhne do děje…..Na závěr je zamyšlení o lupusu a agresivitě a o je moc zajímavá věc....

www.lupusinky.estranky.cz/archiv/uploaded/15

 

Za obé díky věrné a kreativní duši Hance {#} .

 

 

7.

Dnešní číslo je opravdu velmi kreativní, další váš příspěvek je od M.Pokorného, jmenuje se Obrazek

Léčba lupusu syrovou stravou aneb znovu na slunce . Děkujeme a kdo jste v remisi nebo se k ní blíž&ia cute;te, zkuste....V aktivní fázi SLE bych tento způsob neviděla jako rozumný....ale..... kdo ví? Každou zkušenost vítáme. Podělte se o ni také vy s ostatními.

Odkazy:

http://www.vitarian.cz/

http://www.freshness.cz/

 

a zajímavý text přeložený z AJ od jednoho z nadšenců – právě pana Pokorného. Má nemocnou SLE maminku a slíbil, že jakmile budou mít nějaké výsledky s léčbou syrovou stravou, napíše nám. Zatím jen ten přeložený článeček:

www.lupusinky.estranky.cz/archiv/uploaded/17

 

 

 

 

 

 Tak. A je tu konec . Příště se vám ozvu za kratší dobu, a abych vás nezahlcovala, příspěvků bude méně  a vy budete mít čas na jejich vstřebání.

 

 

 Pokud vám něco cvrnkne o kloubouk nebo na vás padne (nebo napadne) myšlénka....pište mi na adresu lupusinky@centrum.cz.

 

 

Dík Obrazek                                                                 Vaše Agata {#}

 

Náhledy fotografií ze složky Vlci