Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 

Tady soustředíme Vaše postřehy o tom, co potřebujete na pobyt v Revmatologickém ústavu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 


Rozhovor s ředitelem Revmatologického ústavu:

( mimo jiné se dozvíte o biologické léčbě )

www.zdravotnickenoviny.cz/scripts/detail.php


 

Náhledy fotografií ze složky Vlci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Sliby

(Lucie Jungerová, 26. 1. 2008 10:01)

Ahoj...sice nemam Lupus,ale trpim Stillovou chorobou....nemuzu nikde sehnat lidi(po netu) co maji stejny problem..ja byla v Revmataku pred 2ma lety a celkem se mi tam libilo...jen sem tam skejsla mesic a pul a stejnak mi prd nasli a prd vyresili.letos mi moje revmatolozka slubuje uz od cervna,ze tam kazdym dnem pojedu znova.mam uz na ni vztek,kuli ni sem nejela k mori a vubec zadna dovca.mate konec ledna a nic,porad drepim doma.No,kdyby se mezi Vami nahodou nasel nekdo se stejnou chorobou,prosim at se mi ozve na Plzenka23@seznam.mejte se tu moc fajn a preji kazdemu pevne zdravicko.

Objevila jsem super knihu!!!

(agata, 29. 10. 2007 14:25)

http://www.grada.cz/katalog/kniha/jak-prezit-pobyt-ve-zdravotnickem-zarizeni/

Vydala ji GRADA a jmenuje se trefně:
Jak přežít pobyt ve zdravotnickém zařízení!!!
169 korun

To snad oželím....ale myslím,že to by se snad mělo rozdávat pacientům zadarmo..hi,hi...

revmatak-navrat

(Maja, 1. 10. 2007 22:34)

Ahojky holky. tak vás zdravím, už jsem se konečně vrátila z revmataku. Z 10 dnů bylo víc jak 3 týdny. Ještě jsaem z toho tak trochu v škoku, páč takové jednání jsem dlouho nikde nezažila. Sestry jsou otrávené, když se po nich něco požaduje, tak to dají najevo, tedy krom jedné a pani doktorka?absolutní nesympatie,pořád neměla čas když mi nasadila ATB tak jsem se jí zeptala na co a ona na mě vyjala že není u zpovědi a tak to bylo se vším, nakonec mi řekla že jsem tam byla na test kortikoidů a že lupus momentálně nemám, mám jen známky v krvi ostatní orgány a kůži mám v pořádku. Ten motýl na tváři je prý rosacela. Dali mi na kožním nějaký specialní krém a já po odjezdu domů měla obličej jeden bolák vedle druhého, tak mi kožní nasadila i mast s kortikoidy.No ted by mě paní doktorka měla vidět když jsem tam byla na testech a nemohla ani na propustku. Všichni ostatní mohli i paní která \"nemohla \" dojít do jídelny.Tak tedy nevím nevím. Doufám že vy máte lepší zkušenosti. Mějte se moc krásně. Zdravím Jarku.RAd.

přeneseno z doktorky

(Dáda, 3. 9. 2007 13:36)

Ahoj Májo, byla jsem také hospitalizovaná ve VÚCHRu, ale v roce 1999 /dodnes se tam léčím, ale pouze ambulantně - lupus/mohly jsme mít svoje oblečení, navštěvy tam byly úplně bez problémů, jednou jsem na křesílkách na chodbě seděla s kamarádkou do 22 hod, a doktoři i sestřičky v pohodě a když jsme byli funkční dostali jsme i vycházku na nějakou hodinu po Praze, ale to záleží na zdravotním stavu, možná že se vše mohlo změnit, ale žádné obavy, vše se zvládne

Majo...

(Lenka 1, 3. 9. 2007 12:48)

..ahoj,v revmataku jsem byla na určení dg.,poslala mě tam moje revmatoložka,protože se jí nezdálo,že by mé bolesti kloubů bylo revma,ale měla podezření na lupus,které se potvrdilo.Takže do revm.jsem nastupovala vlastně "jenom" s bolestmi kloubů.Já byla na pokoji,kde jsme byly 3,koupelna a wc jsou v pokoji.Chodí se tam v "civilu",na jídlo jsme chodily do jídelny,odpoledne jsme mohly jít ven-musely jsme si ale dát napsat propustku od doktora.To samozřejmě platí pouze pro pacoše,co jsou jakoby v pohodě,kteří nemají omezení.Ráno byla vizita,pak nějaké vyšetření-nebo taky nic.Vyšetření jsou tak,jak ti je doktor objedná- musíš buď sama nebo sanitou dojít na vyšetření třeba do fakultní nemocnice,na polikliniku....a proto můžeš v revmatáku ztvrdnout třeba 3 týdny.Protože někdy musíš na objednání čekat i pár dní,nebo i týdnů.Berou ti spousty krve,sbíráš moč :-)....Mě se tam líbilo,ale pravda je,že mi sice sdělili posléze dg.lupus,o lupusu jsem už měla načteno dopředu všechno možné,protože jsem už byla od revmatoložky poučená,že by mohlo jít o lupus,ale doktor mi při propouštění neřekl vůbec nic.Nic o tom,na co mám dát bacha(jako slunce,stres,únava,),co by mě moholo potkat-a později i potkalo-ve zkratce postižení ledvin a srdce,hypertenze...a v důsledku této nevědomosti-a zdůrazňuju,že jsem o lupusu načetla,co se na netu dalo-jsem si nechala lupusíka parádně rozjet v domnění,že jak přišel,tak odejde :-).Z revmat.mě propouštěli naprosto v pohodě,bez bolestí kloubů.nasadili mi prednison 7.5mg a metotrexát a mě bylo úžasně.Nějakej lupus-co to je?Mě přece nic není-takže jsem ho nebrala na vědomí.No,pak jsem ho poznala.Takže má rada zní:ptát se,otravovat,sbírat informace,ptát se,ptát se....a nedat se odbýt.

taky pro Maju

(kieti, 3. 9. 2007 12:46)

ahoj, v revmaťáku je to tak, jak píše lenka - někdy tam můžeš docela ztuhnout. ještě bych přidala pár poznatků - ne všechny pokoje mají wc i koupelnu, některé mají společnou koupelnu pro dva pokoje, takovej průchoďák z obou stran, samozřejmě, že druhý pokoj je taky ženský a wc pak mají na chodbě a jiné zase mají wc, ale protože sousedí s jakoby mužským pokojem, koupat se chodí k jídelně do společné umývárky. některý pokoje jsou i po 4. jinak jestli můžeš, tak je lepší i na vyšetření chodit pěšky nebo jezdit MHD, abys nedopadla jako já, že jsem na kožnim čekala 2,5 hodiny, aby mě svezl 2 zastávky tramvaje, který jsou za pěknýho počásí docela hezká procházka. no a naproti revmaťáku je na tramvajové zastávce nově udělaný automat na jízdenky, takže pokud ho někdo nezničí, tak i pro mimopražský nebude získat jízdenku problém. na stejný ulici je i takovej malej vietnamskej obchod s jídlem, tak tam lidi často choděj, protože přísun ovoce a zeleniny je skoro mizivej. a v budově je automat na kafe a takovýhle nápoje a druhej na různý sladkosti. jo a ještě, že ty propustky se daj napsat i na víkend, ale na noc musíš být zpět, takže já, jelikož mam rodiče v praze, tak jsem se po 8 na snídala a pak šup za nima a večer myslim do 6 zpět. kdo teda neni z prahy, tak to moc nevyužije, ale i tak kousek od revmaťáku je botanická zahrada a vyšehrad, takže se dá i strávit den jinak. no s těma propustkama - na víkend si ji musíš nechat bezpodmínečně napsat, jsi pryč celej den, ale většina lidí to v týdnu dělá tak, že jde prostě pryč jen tak, odpoledne je minimum vyšetření a nikdo je prostě nepostrádá, když tam nejsou. propustku ti píše lékař, pod kterýho spadá tvůj pokoj a oni ti doktoři taky někdy nejdou dohnat, i když maj ráno svojí malou vizitu, jenže když jsi už pryč na vyšetření (jednou jsem odjížděla v 6 ráno), tak ho třeba neseženeš, aby ti propustku podepsal.
ale jinak, fakt jak píše lenka: pořád se ptát!

pro maju

(Kieti, 3. 9. 2007 12:38)

až půjdeš do toho revmaťáku, hlavně nezapomeň, že se tam chodí v domácim, ne v pyžamu. samozdřejmě, můžeš být v nočním, ale domácí oblečení je přece jen praktičnější, ne? a já jako jarka rad. vždycky vozím tunu knih, přečtu všechno, na co jinak nemam čas. nedokážu si představit, co bych dělala, kdybych nečetla. ale jednou se mnou byla na pokoji pani, která pletla ponožky:) a nebo je tam taky takovej "kroužek", kde se pod vedením zabýváš ruční prací a myslim, že nejvíc je to s korálkama, dělaj se takový ty zvířátka...je to nějaká terapie, kterou pomáháš uvolňovat ztuhlé klouby na rukou. tak tam lidi taky dost choděj. a i se tam můžeš přihlásit na rehabilitaci, jestli máš problémy s nějakejma ztuhlejme kloubama nebo tak. jo a já si taky někdy kupuju s sebou pití, i když je tam pořád k dispozici čaj, ale to víš, občas to chce trochu změnu. a vezmi si toaleťák - každý tam má svůj. no a na čtení si beru malej polštářek, abych to měla pohodlnější - kdo má rád víc pod hlavou, tak tam bude mít málo. a vždycky si vezmu nějakou menší kabelku nebo batoh, když jezdíš na ty vyšetření, abys měla s čim jen a mít v tom doklady a takový ty různý drobosti....no a ještě taková blbost - vždycky posbíram od všech známej drobný, abych měla na jízdenky:) ale to je jen taková drobnost.
a držim palce!


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4