Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mořské řasy a my.

12. 10. 2007

 

Mořské řasy 

Často jsou spojovány se „zázračným“ vyléčením rakoviny a mnoha různých navzájem nesouvisejících nemocí. To nemá nic společného se žádným zázrakem, ale s jejich složením.

Jsou nejčistším, nejkvalitnějším a organismem nejsnáze využitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin a sacharidů. Mají neuvěřitelné složení.

Jen tak pro zajímavost.

 

Rostou jako z vody :o))))))
V mořích se řasy vyskytují maximálně do hloubky 50 m, protože jsou závislé na světle a fotosyntéze. Metabolické pochody u řas probíhají zpravidla v jedné buňce. Při fotosyntéze za pomoci světla přeměňují vodu, kyslík, dusík, oxid uhličitý a minerální látky na bílkoviny, cukry apod. Produkují tak obrovská množství biomasy, bez které by zanikl mořský život. Jsou rovněž nezbytnou složkou potravy pro stovky druhů mořských živočichů. Jde o nejjednodušší rostlinné organismy, předchůdce vyšších suchozemských rostlin.

Dosahují často velmi rychlých přírůstků, některé druhy narostou i o 15 metrů ročně!!!!

Např. obsah minerálů je až 20x vyšší než u zeleniny a mají 14x více vápníku než mléko. Zatímco vápník z mléka je pro lidský organismus obtížně využitelný, z řas si ho bereme beze zbytku. Navíc minerály a enzymy obsažené v řasách napomáhají tělu při rozpouštění tuků a hlenů, vznikajících nadměrnou spotřebou kyselinotvorných potravin, jako je maso, rafinovaný bílý cukr, mléko, mléčné a moučné výrobky z bílé mouky.

Proto je řasa ideálním řešením pro všechny ty, co nejí zeleninu ani mléčné výrobky.

Řasy působí zásadotvorně. Proto člověk, který je konzumuje pravidelně, netrpí civilizačními chorobami, nebo se jich dokáže dokonce i zbavit. Ty se mohou rozvíjet jen díky kyselému prostředí. Proto také brzy umíráme a stárneme.

Mořských řas je asi 25 tis. druhů

Zařazujeme je mezi tzv. zelené potraviny. Mořské řasy mají schopnost eliminovat vliv radioaktivních a chemických látek. Odnímají z těla těžké kovy včetně olova, rtuti a kadmia a proto jsou dobrým čistícím prostředkem našeho těla. Jediným problémem, se kterým se u nás můžeme setkat je čistota řasy.

Je pochopitelné, že pokud chci léčit řasou choroby, musí být bez příměsí a v co největší čistotě. To bohužel na pohled nepoznáme. Řasy dostanete v prodejnách se zdravou výživou i v lékárnách.

Jíst řasu může kdokoliv a v jakémkoliv věku.

Není zde žádné zdravotní omezení. Je velmi vhodná například tam, kde lékař zakáže jíst zeleninu (dna, po operaci srdce, pří lécích na ředění krve..) Může se kombinovat se všemi léky. Podpoří jejich léčebný účinek a naopak eliminuje vedlejší účinky léků.

Použití řasy

Po řasách budete nejen zdraví,ale můžete i zhubnout. To ovšem znamená, zařadit je do jídelníčku každý den.

Mořské řasy :

  • umí zhodnotit náš jídelníček, pomáhají vyloučit vše špatné a vstřebat naopak dobré
  • mohou se jíst s jakýmikoliv léky. Zvýrazní jejich léčebné schopnosti a zamezí vedlejším účinkům, které mají
  • zásadité působení vytváří zdravé prostředí ke správnému fungování imunitního systému !!!!!!!!!!!!!!
  • působí protizánětlivě, proti plísním, bakteriím, infekcím...
  • díky antioxidantům mají výrazný omlazující účinek (na buňkách o 13,5 roku za tři měsíce)
  • dokážou si velmi úspěšně poradit s neplodností u žen a nepohyblivostí spermií u mužů
  • snižují nadváhu a podporují trávení
  • působí preventivně proti rakovině
  • zmírňují záněty, alergie
  • díky adaptogenům se upraví tlak (nízký i vysoký), činnost štítné žlázy, slinivky
  • chrání srdce a cévy, snižuje cholesterol
  • obsahuje přírodní antibiotikum
  • odstraňují stres, jsou bezlepkové a vhodné pro lidi s různými dietami
  • chrání před nemocemi

---------------------------------------------------------------- 

Speciální mořská řasa s léčivými účinky - KELP:

Jde o zvláštní druh mořských řas, které jsou sbírány z moře z lodí za pomoci velkých háků. Vršky řas jsou odsekávány speciálními noži, zbytek je pak posekán, vyčištěn, pomlet a usušen na prášek či lisován do tablet. Kelp obsahuje hojnost vitamínů, minerálů a stopových prvků, zvláště jódu, který často chybí v zemědělských půdách. Dalšími důležitými látkami v kelpu jsou algináty, což jsou zvláštní formy tzv. polysacharidů. Nejedná se o zdroje energie, jelikož jde o látky nevstřebatelné lidským organismem. Mořské řasy posilují imunitní systém, tedy odolnost proti nemocem, pomáhají trávení a detoxikaci organismu.

Účinné látky:
jód - stopový prvek, důležitý pro správnou funkci štítné žlázy, k prevenci strumy. Deficit jódu u dětí může způsobit mentální retardaci.

Hlavní rysy:

Zdroj přírodního jódu z kelpu – mořské řasy

Pomáhá normalizovat sníženou funkci štítné žlázy

Posiluje imunitní systém

Napomáhá trávení

Přírodní zdroj vitamínů, minerálů a stopových prvků

 

Další úžasná řasa je chlorella:

/clanky/rostliny-prospesne-u-sle/chlorela

 

Řasy v potravě-obecný článek:

http://www.mineralfit.cz/clanek/244--morske-rasy.html

Nebojte se toho!!!!Existují různé řasy a člověk se do toho musí pustit...já třeba používám NORI vločky, jsou to jemně rozemleté zelené řasy,vypadají skoro jako petrželka.Když s nimi posypu jídlo,nikdo nepozná,že nejí zeleninku,ale produkt z moře.

To jsou ONY:

http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_179/products_id/279?osCsid=0f8701bfaa164257aaf7968f04e0374c

Koukněte se, kolik těch řas v našich speciálních obchodech existuje!!!

http://www.biosfera.cz/index.php/cPath/38_179

Krásný článek o řasách v jídle-hledejte TADY!

http://www.medunka.cz/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=37&Itemid=42

Řasy jako hnojivo:

Evolučně nejpokročilejší skupinu řas představují jejich hnědé vývojové větve, chaluhy. Vyznačují se mnohobuněčnou stélkou, ve které dokážou hromadit značné množství jódu. Rozmnožují se vegetativně (dělením stélky), nepohlavně zoospórami či pohlavně. U většiny chaluh dochází ke střídání nepohlavní a pohlavní generace. Poměrně řídce se vyskytují v otevřených mořích, většina jich osidluje pobřežní pásma, kde žijí většinou pevně přichyceny k podkladu. Pro své vlastnosti, snadnou dostupnost a obrovské objemy biomasy se odpradávna používaly jako palivo či hnojivo, jako surovina k výrobě potaše, sody a jódu.

V Bretani jsem viděla 2 druhy sběru těchto chaluh:

Bud se shrabovaly chaluhy vyplavené na pobřeží,kde ležely ve velkých vrstvách jako nějaký materiál z jiné galaxie.....na pláži měli francouzi přímo speciální traktůrky a bagříky, které shrabaly chaluhy na velikou hromadu a auto je odvezlo k dalšímu zpracování.

Další chaluhy se "vytrhávaly" z mořského dna speciálními chapadly, které byly umístěny na lodi...a tato chapadla, vlastně takové upravené "jeřábky"...nakládala řasy na lod a potom se dál nějak zpracovaly.

Viděla jsem to na na ostrově Ille de Sein....idylickým ostrůvku při západním pobřeží Bretaně...Maloval tu kdysi i český malíř Jan Zrzavý. On ale maloval ty nádherné domečky a přírodu, sklizen řas nezachytil :o))))))...snad ještě tehdy neexistovala v tak masovém měřítku....

http://pestovani.cz/nc/growshop/c/plagron/

Řasy jako součást kosmetiky:

http://www.aprodelta.cz/kosmetika-thalgo

http://ona.idnes.cz/blahodarna-kosmetika-z-more-dp1-/ona_krasa.asp?c=A070813_134221_ona_krasa_ves

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vlci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ideální doplněk k rýžové kúře

(Winterschlag, 17. 2. 2010 11:29)

Doporučuji mořské řasy od 10. - 12. dne jako doplněk k 36 denní rýžové kúře (rýží mám na mysli hnědou pololoupanou či neloupanou rýži NATURAL - vyrábí např. Lagris i jiné firmy). Doplňuje totiž případné chybějící množství vápníku. Postup je k nalezení v intern. vyhledávačích, stačí zadat "ryžová kúra" - text je ve slovenštině. Přeji hodně zdraví

jak se mi libi tyto stranky

(romina, 31. 3. 2009 12:44)

Bezvadné!!!!