Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malování

31. 7. 2007

 Malování na hedvábí:

KUKUČ:

 

http://www.volny.cz/svetluskacz


 

Enkaustické malování:

Enkaustika...enyky benyky...nevím, co si mám pod tím pojmem představit.Asi nějaké magické kreslení .

Koukneme se na to spolu!

 

Jukněte se :

 

http://www.enkaustika.cz/index.php/DNY_OTEV%C5%98EN%C3%9DCH_DVE%C5%98%C3%8D

 

http://www.gnoma-hk.eu/index.php/Hlavn%C3%AD_strana


 Tady najdete předkresy pro vybarvování MANDAL - jsou to obrázky, při jejichž vybarvování se můžete uklidnit a ještě potom mají velký zdravotní účinek...


Mandala:citace z Wikipedie...

Mandala (sanskrt kolo, oblouk) je harmonické spojení kruhu a čtverce, kde kolo je symbolem nebe, transcedence, vnějších sil a nekonečna, kdežto čtverec představuje vnitřní síly, to, co je spojené s člověkem a zemí. Oba obrazce spojuje centrální bod, který je zároveň počátkem i koncem celého systému.

Existují různé druhy mandal – očišťující, posilující určité vlastnosti či jednotlivé oblasti lidského života. V nejširším smyslu jsou mandaly diagramy, které ukazují, jak se chaos stává harmonickou formou. Nejstarší obrazce tohoto druhu se vyskytují už v paleolitu. Dá se také najít v půdorysu staveb ze starého Egyptu, Babylónu a Jávy.

Obrazy se vytvářejí z obarveného písku, rýžové mouky či jiného sypkého materiálu. Jejich tvorba vyžaduje velkou pečlivost a trpělivost, čímž představuje určitý rituál. Mandala je vytvářena obvykle při příležitosti nějaké slavnosti či obřadu a její forma se řídí smyslem a významem příležitosti, ke které je vytvářena. Tvůrce na jejím povrchu vyjadřuje geometrickými obrazci a pro zasvěcené srozumitelnými symboly svoje vidění světa, přírodních sil, koloběhu života, astrologických znamení, božstev i svoje nejniternější náboženské vyznání. Při ukončení slavnosti nebo obřadu, pro který byla mandala vytvořena, je tato veřejně smetena a vržena do řeky, nebo rozprášena po větru.


KLIK - mandaly ZDE:

 

http://www.help24.cz/index.php?page=terapie-svepomoci&view=mandaly

 

Náhledy fotografií ze složky Ibišky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář