Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajemství č.4

8. 2. 2015
Dnes je čas na 4. tajemství.

 
Jste někdy na dně?
Máte problémy s paměti a koncentrací?
Jste unavení?
Máte problémy se spánkem?
Už jste unaveni i činnostmi, které jste dříve vykonávali s radostí?
Celé tělo vás bolí?
 
Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, budete muset zvážit možnost, že by mohlo jít o fibromyalgii, depresi nebo úzkost.

-Některé poruchy související s nerovnováhu nervových a mozkových chemických látek často objevují u pacientů s SLE. Mezi ně patří fibromyalgie, či deprese nebo úzkosti.

-Projevují příznaky – bolest, únava, nespavost, problémy s paměťí a koncentrací, atd.

-Studie říkají, že deprese a úzkosti jsou časté problémy u pacientů s lupusem, ale v mnoha případech nejsou dostatečně diagnostikovány, jsou zlehčovány, že to patří k základní nemoci.
Často může nemoc i přes léčbu vést k bolesti v kloubech a únavě, jsou však připisovány Lupusu (nesprávné), hlavním znamením je, že tyto příznaky nereagují na léčbu medikamentózní nemoci lupus, zasluhují si svůj zvláštní přístup - psychoterapie, rehabilitace, relaxace, antidepresiva nebo léky proti uzkosti na přechodnou dobu a podobně.

-V případě, že užíváte léky na lupus, a váš stav se nelepší, požádejte svého lékaře, že máte výše uvedené příznaky a požádejte ho o pomoc.den-1-maunakea.jpg

-V každém případě se poraďte URČITĚ s lékařem, pokud máte silné bolesti v kloubech a dochází k nadměrné únavě - lékař přezkoumá, zda je nemoc v remisi a měl by se potom věnovat dál zjištování příčin vašich potíží.
 
Info o fibromyalgii: čeština
spec. stránky o fibromyalgii:
 
Info o depresi a uzkosti: angličtina
 
 
* Toto je volný překlad informací zpracované o MUDr. Donald Thomas a mají pouze charakter informatívný.
 
Zdroj:
 
 
 

Náhledy fotografií ze složky Motýli