Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaše zkušenosti s ochranou proti slunci!

7. 9. 2008

Sluníčko a lupus:

Obrazek

 

 

protože slunce a lupus nejsou rozhodně kamarádi, buďme kamarádkami aspon my, a navzájem si sdělme dobré tipy!


 

 

Nové informace o označování opalovacích - teda spíš ochranných krémů-najdete tady:

zdravi.idnes.cz/opalovaci-kremy-meni-znaceni-din-/zdravi.asp


 

Obrazek

 

 Velmi důležitá informace:

kdo má nemoc SLE neměl by chodit do solária, je to stejné, jakoby se smažil na slunci !!!

Hrozí nebezpečí aktivace lupusika !!!!!

 

 

 

Tady v diskusi dole, prosím, tedy uveřejnujte svoje rady a tipy na koupi opalovacích krémů a emulzi, co se Vám osvědčily, aby se mohly ostatní lupusinky inspirovat a jít najisto do lékárny !!

...co je vyzkoušené má větší tendenci být velmi dobré...!


 

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Andělé

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Po opalovani

(Viki, 10. 6. 2018 17:07)

Baby a teraz opacna rada... ked uz ste vyhadzane zo slnka, co pouzivate na to ukrutne svrbenie??? Prosim skusam vsetko a nic nepomaha

Bioderma a klobuk :)

(Janka, 5. 3. 2012 17:23)

Ahojte, taktiez odporucam biodermu, uz rok pouzivam verziu make-up a opalovaci krem v jednom a som velmi spokojna :) Mojimi nerozlucnymi kamaratmi su ale vacsi klobuk, dlhe rukavy, dlhe nohavice a uzavreta obuv. Fungujem takto uz skoro 10 roko, a na klobuky si uz vsetci zvykli :)

bioderma

(Janča, 17. 2. 2009 9:09)

Ahoj keď môžem poradiť tak veľmmi kvalitné sú opalováky od Biodermy...majú síce vyššiu cenu cca od 400-1000 ale sú veľmi dobré a v zmluvných lekárnach sú dostupné aj vzorky :o)

tip

(martina, 7. 9. 2008 13:55)

Ahoj, jeden tip - opal.kremy je mozne koupit i z bonus.prispevku pojistencu ZPMV (ostatni nevim). Jinak ja mela 50ky od LaRoche, Vichy, Daylong, ale D.mi "nevonel"-zlepsili se?, pomadu na rty take. Prosim o info, jake samoopalovaky se vam osvedcily? Mam hodne svetlou plet. - 8 let lupusu=zadne slunicko vyjma tvare, rukou po lokty a noh v sandalech, minimum pobytu na slunicku. Ale s pomoci kremu se to snad da trochu uvolnit. Jaky mate nazor (zkusenost?) na nezname znacky kremu s vysokou ochranou. Videla jsem novou znacku v lekarne, ale jine i v letaku diskontni prodejny. Cena laka, ale priklanim se k nakupu v lekarne. Jak berou vase rodiny vase solarni omezeni? (pokud sem dotaz nepatri, omluvte pls)

senzační kosmetika

(gábina, 7. 9. 2008 13:45)

Já si kupuji kosmetiku pod značkou Avene - je k dostání v dobrých lékárnách.Začala jsem s UV ochranou 50, ale dnes si kupuji i řadu, která je určena na červenající kůži.Je to velmi zklidňující. Denně používám kompaktní make-up s UV faktorem 50. Všem doporučuji.

of 50plus

(alena, 7. 9. 2008 13:44)

Mam vyzkouseny od Garnier krem pro citlivou plet OF50+ za asi 300kc,obsah 200ml.Pokud se dukladne namazu,muzu byt na slunci neomezene.

pro Jaromira

(janina, 7. 9. 2008 13:43)

ja pouzivam daylong 25 ultra, a krome toho, ze se musim pred kazdym vyjitim ven namazat zadne omezeni nepocituji. snad jen ta cena - neni nejlevnejsi.

dotaz

(jaromír, 7. 9. 2008 13:43)

Sice mám lupus a slunce taky moc nemusim, ale i tak občas jít ven musim, teda žadné zahalování se u mě nekoná, jen kraťasy a tričko, ale nějakou asi ochranu bych potřeboval. Jsou ty krémy co píšete s nějakými omezeními?

tereskaLee

(Kremicek na kozniho lupika..., 7. 9. 2008 13:42)

Ahojky,
i ja se pridavam s doporucenim...
Prestoze mi lekar doporucil 100 faktor, ja pouzivam stejne jako Miluska a Majda krem "La Roche-Posay 50+" a jsem s nim naprosto spokojena.Neni, pravda, nejlevnejsi, ale ja ho mam rada. Nemusim diky nemu chodit venku porad jako beduin. Mazu si oblicej, cele paze a samozrejme i dekolt.Snad to bude v pohode i nadale.

daylong

(hanča, 7. 9. 2008 13:42)

Koupila jsem si taky Daylong 25 a jsem s ním dost spokojená,žádné fleky.Na hlavu jsem si pořídila klobouk a je to v pohodě.

dayong-zkusenost

(katka, 7. 9. 2008 13:41)

Mám velice dobré zkušenosti s přípravky Daylong. Moje kůže je dobře snáší a to dokonce i když mám na obličeji puchýřky. Také se tak snadno nestírají. UV faktor 25 obvykle stačí. Já krém ještě doplňuji kloboukem. Obzvlášť zjara, když začne sluníčko pálit, musím dávat velký pozor.

vzorecek

(majda, 7. 9. 2008 13:41)

Ahojky,dneska jsem v duchu děkovala firmám za vzorečky.Zašla jsem si s kamarádkou do restaurace,ale seděli jsme venku - vyndala jsem vrozeček La Roche-Posay 50+ z kabelky namazala si obličej a ruce(kamarádka taky :-))a sluníčko na mě nemohlo.Takže ještě jedna malá rada - krém vždy do kabelky!-nikdy nevíte, jestli si nezajde na kávu:-)

krem

(Miluš, 7. 9. 2008 13:40)

Ahojky používám La Roche-Posay 50+ a vloni asi v červenci jsem padla na akci této firmy a dostala jsem v lékarně ke krému zdarma gel 100ml faktor 40 což bylo super.Jsem sním velmi spokojena.Jelikož chodím hodně zahalena(kalhoty+halena s dlouhým rukávem)tak mažu jen obličej s dekoldem.Ruce mě nějak nenapadly,ale po přečtení vašich príspěvku,to napravím a možná mě také ruce přestanou otékat a o bolesti ani nemluvím.zajímavé je,že vloni mi ruce neotékaly.

krem

(janina, 7. 9. 2008 13:39)

ahoj majdo, no tak to je uzasny, jak to telo reaguje a zaroven neuveritelny, jak jsou ty potize podobny. ach jo, ani uz se mi to nechce psat. taky mi predtim otekaly bez kremu ruce, byly jako nafouknuty a prsty mne tim tlakem dost bolely, hlavne v koneccich prstu. v obliceji jsem vzdycky mela zarudlou palivou vyrazku, ale tehdy mne nenapadlo mazat se kremem, myslela jsem si ze je to spalenim, i kdyz jsem byla na slunci jen chvili. stacilo prejit do stinu a byl celkem pokoj. ted uz chodim jen s kremem, jinak mam vyrazku a neni to nic moc.takhle mam pokoj a po starostech. to je vyborny, ze ti ta petadvacitka stacila.
jenze clovek nemuze byt porad ve stinu, co.
tak se budu snazit zachovat klid, a vyzkousim co a jak.

faktor

(majda, 7. 9. 2008 13:39)

Ahoj Janino,vloni jsem za celé léto neměla na těle žádnou vyrážku ze sluníčka - díky daylong 25, ale někdy se mi stalo,že mi opuchly klouby.Naštěstí vždy jen na jeden den- je to pro mě vždy ukazatel, abych se víc chránila před sluníčkem(stačilo jenom sedět ve stínu :-)) a mohlo se to dostat do normálu.Prostě mi nesmí svítit na ruce-pak jsou jako konve.

majde

(janina, 7. 9. 2008 13:38)

ahoj majdo, no objednani mne uznavam, nenapadlo. kdyz mi rekli, ze nemaji, tak jsem se nadale spokojila s petadvacitkou a zatim to stacilo. spis jsem nemela jistotu, jestli to vydrzi, i kdyz budu v lete na slunci cely den, treba u vody nebo na horach, ted uz je mi o dost lip a tak bych rada zila zase normalne. zatim jsem vystacila s petadvacitkou, ale na slunci jsem moc nebyla. to s tim objednanim urcite vyzkousim.

uv faktor

(Majda, 7. 9. 2008 13:38)

janino,máš pravdu, i já jsem celé loňské léto měla daylong 25 a stačilo to.Ale je divné,že nemůžeš sehnat 50plus faktor,protože to by mělo být v nabídce všech lékáren a jestli momentálně není, měli by mít možnost, objednat požadovanou značku a faktor do druhého dne.
Mám vzorečky Eucerin 50plus a La Roche-Posay a jsem s nimi hodně spokojená - ale je toho jenom malinko,takže až mi to dojde, hned si to půjdu koupit.Tak se nevzdávej a ptej se - držím pěstičky at to seženeš.

majde

(janina, 7. 9. 2008 13:37)

majdo, ja ten s tou padesatkou nemuzu nikde sehnat a to by ve velkomeste nemel byt problem, ale rekli mi ze i ta petadvacitka staci. souhlasim s tebou, ze kdo je zvlast citlivy, mel by zkusit i kdyz nesviti

uv faktor

(majda, 7. 9. 2008 13:37)

Takže taky jsou některé dobré,osvědčené značky krémů s faktorem 50 plus - Eucerin, La Roche-Posay, Daylong. Doporučuji mazat se ,i když nesvítí sluníčko-sluneční paprsky procházejí i přes mraky a působí na nás.

krem

(janina, 7. 9. 2008 13:36)

hanco, kdysi mi kdosi poradil daylong 25 ultra, neni mastny a nezanechava stopy. kupuju ho v lekarne, vydrzi tak pul roku. od doby co ho pouzivam, nemam problemy s vyrazkou.