Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chlorela

15. 3. 2007

Očistěte důkladně svůj organismus a udělejte něco pro své "vnitřní zdraví":

Chlorella - shrnutí 

  • Omlazuje organismus
  • Čistí a zásobuje naše tělo
  • Vitalizuje buňky
  • Zvyšuje imunitu
  • Působí zásadotvorně
  • Podporuje trávení
  • Stimuluje růst a vývoj člověka
  • Pomáhá diabetikům. Zmírňuje záněty, vředy a alergie
  • Působí proti stresu.
  • Chrání srdce a cévy, snižuje cholesterol

  • Chlorella - smaragdový poklad , říká se jí zelená krvinka: Obrazek

  • Chlorella je krásně zelená, sladkovodni řasa, popsaná vědci již roku 1890.

  • Vyskytuje se na Zemi 2,5 miliardy let a za svoje přežití vděčí geniálně efektivnímu mechanismu obnovování DNA.

  • Je nejvíce prodávaným potravinovým doplňkem v Japonsku, kde se používá jako potravina i jako léčivo.. Chlorella je širokozáběrový očistný prostředek. Antioxidatity v ní obsažené brání dominové ničivé smršti volných radikálů a tím snižuje množství buněčného odpadu.

  • Minerální laiky a stopové prvky zvyšují schopnost buněk vázat vodu a vyplavovat odpadní látky. Rovněž účinně vytěsňují jedovaté kovy z těla a brání jejich kumulaci v organismu.

  • Nukleové kyseliny a aminokyseliny pomáhají přestavovat poškozené buňky a prodlužuji jim tím život. Tím se také snižuje množství buněčného odpadu. 

  • Široké spektrum vitamínů B zvyšuje toleranci proti stresu, čímž snižují množství jedů vznikajícího při emočním vypjetí.

  • Obrovské množství chlorofylu bojuje proti zánětům a urychluje hojení poškozené tkáně. Jeho očistné vlastnosti jsou v lidové medicíně známé od pravěku. Pevná vláknina chlorelly mechanickým působením (jako kartáč) odstraňuje nánosy odpadu přichyceného v trávicím traktu. Navíc do sebe vstřebává jedovaté látky (i těžké kovy) a vynáší je z organismu.

  • Svým zásaditým působením nastavuje v organismu přirozenější pH a vytváří zdravé prostředí ke správnému fungováni imunitního systému. Regulací pH likviduje např. plísně. Vytváří pro ně v trávicím traktu "peklo" a pro přirozenou mikroflóru "ráj". Proto je také chlorella vnímána jako skvělé probiotikum.

  • Prostředek podporující život prospěšných organismů v těle. Vždyť např. CGF(chlorellový růstový faktor) v kulturním roztoku urychluje růst pozitivní mikroflóry až 4.x. S těmito očistnými mechanismy je ale úzce spjato několik nutných reakcí organismu, které člověk dopředu musí znát a počítat s nimi.


    Chlorela může být podávaná samostatně, ale i s léky. Nijak významně neovlivňuje jejich účinek, ale snižuje jejich negativní vedlejší účinky. 


    Přirozené prvotní reakce: 

    Může docházet k uvolňování větrů díky omlazovací kúře peristaltiky střev. Toto ustane, když se střeva pročisti. Na straně jedné dochází k oživení užitečné mikroflóry, která začne produkovat trávicí enzymy a tím zvyšuje hodnotu konzumované stravy a na straně druhé dochází k odumírání nepřátelských organismů /plísní/, a tím i k plynatosti. Toto období je vhodné překonat, brzy bude lépe.

    1. U nepatrného množství lidí se vyskytne nepravidelná stolice, návaly na zvraceni či zvýšená teplota. Tyto příznaky zpravidla mizí po 2-3 dnech, ale někdy .velmi zřídka, mohou ustát až po deseti dnech. Tyto reakce převládají u osob, které potřebuji Chlorellou upravit řidší stolici, či zneutralizovat vyšší míru toxicity ve svém organismu, l když to nejsou příjemné reakce, je třeba zvážit fakt, že je to nutná cesta k nápravě. Toto se často děje u lidi s poruchami tráveni, s vyšší mírou citlivosti na stres a právě u nich dlouhodobá kůra chlorellou přináší nejvyšší užitek (odstraňuje bolesti žaludku, ulevuje od vředů ...),

    2. Osobám se sklony k alergii mohou vyrazit vřidky, akné, vyrážky či ekzém v některých případech doprovázený svedením. To znamená, že se získává ztracená vnitrní' rovnováha a tělo aktivně pracuje na vylučováni toxických látek. Pravděpodobně se nejedná o alergii v pravém slova smyslu, ale o očistný mechanismus organismu. (Vhodné je tyto pocity krátkodobě vydržet, pouze nakrátko přerušit užívání.či snížit dávkováni.)

    3. Stolice začne mít nazelenalou barvu. To je dobře. Je to důsledek vylučování přebytku chlorofylu, v žádném případě to však neznamená, že člověk užil příliš mnoho Chlorelly. Chlorofyl tím ochraně působí na sliznice střev.


     

    Poznámka : 

    Riziko skutečných alergických reakcí je možné vždycky a proto, pokud zažíváte reakce bouřlivější než jste očekávali, je moudré na několik dnů přerušit užíváni Chlorely a pak se pokusit znovu. Jestliže však jedna až tři tabletky způsobují komplikace, je možné, že opravdu alergii trpíte. V takovém případě se svým lékařem prokonzultujte rozhodnuti, zda v užíváni Chlorely pokračovat. S největší pravděpodobností však jde o očistnou reakci, kterou je nutno prožít.

    Je to stejné, jako u člověka, který se rozhodne pro vyšší pohybovou aktivitu. Zpočátku se mu rozhodně žádných libých pocitů nedostává. Zadýchává se, potí, tělo vylučuje nepříjemné pižmo, bolí klouby a svaly. Ne dřív jak po měsíci se začne zlé v dobré obracet. Svaly sílí, klouby mažou, pot již tolik nezapáchá a energie přibývá. Sám sportovec nedokáže vnímat své zlepšení, protože si sám začne zvyšovat tréninkové dávky. Pokud si ale zkusí např. zaběhnout trasu, která jej při prvních rozbězích srazila na kolena, žasne, že je to procházka růžovým sadem.

    A stejně je to s vnitřním prostředím našeho organismu. Začne se "hýbat", chovat tak jak má. To, že se zpočátku "líná krev" a hustá lymfa musí prodírat zaneseným potrubím organismu (střeva, cévy " ...), to je dřina a zadýchávání vnitřního prostředí je nutný jev. To, že se vyplavuje množství odpadu, který by se jinak kdesi pouze skladoval a že při tom organismus používá všechny větrací šachty a potrubí - to jsou prostě obranné mechanismy našeho těla. Sliznice vylučuji více tekutin (i hlenu), pokožka se chová jako sopečné pohoří - krátkodobě se zhorší akné, vyrazí ekzémy, kopřivky - to je jeden z ventilů našeho organismu. Změny ve stolici a moči nastanou a signalizují - jde to ven. A to je dobře.


     

    Tři stupně kvality

    Kvalita A : Nejdražší surovina - 100% kvalita - kvalita produktu Chlorella Green ways

    Kvalita B : Levná surovina - pro zvěř - pouze minimálně, ale přesto snížená kvalita.

    Kvalita C: Odpadní surovina - "hnojivo"


    Konečné zpracování (slisování) buněk do snadno polykatelných (200 mg) tablet, je provedeno nejčistším patentovaným postupem. Nejsou proto nutná žádná pojiva, plniva, ani konzervační látky. Díky tomu tablety obsahují pouze účinnou surovinu a nejsou znehodnocovány žádnými přísadami. Přebalení tablet do papírových sáčků a přesypání do keramické dózy je snahou "neposkvrnit" přírodní produkt ničím "plastickým" a zachovat jeho vnitřní energii.

    Obrazek


  • Použití a dávkování 

     

    Je individuální. Závisí na váze a stravovacích zvyklostech. Makrobiotik, vegetarián ... má menší potřebu, než mlsoun sladkostí a milovník masa.

  • Jinou potřebu má nenasytný kulturista a jinou upejpavá "twiggy".

  • Obecně záleží na :

    1. Hmotnosti - čím více vážíme, tím vyšší máme potřebu.
    2. Skladbě jídelníčku - čím méně ovoce, zeleniny, celozrnných potravin - tím vyšší máme potřebu.
    3. Stresu - čím je ho více, tím je vyšší potřeba.
    4. Prostředí - čím víc toxicity (kouření, smog ..) - tím roste potřeba chlorelly.
    5. Životní styl - čím méně pohybu, čím rychlejší život, tím potřeba chlorelly velice roste.


  • eobecné doporučení:

    Muž : 3x5 tablet denně
    Žena : 3x4 tablety denně
    Dítě : 3x1 až 3 x 3 denně



    Chlorellu je vhodné používat po jídle, ale i mezi jídly. Např. diabetikům užívání chlorelly ve více rozložených dávkách (a v celkově vyšších množstvích, např. 6 x 4) pomáhá stabilizovat krevní cukr. Lidé s krvácejícími dásněmi mohou chlorellu cucat i 10x denně pro hojivý a deodorační vliv chlorofylu a antioxidantů. Taktéž lidé trpící zubním kazem mohou chlorellu po jídle žvýkat. Ta vytváří zásadité pH a brání tvorbě kazů. Tímto způsobem je vhodná i po každém sladkém jídle.

    Jak začít:

    Postupně zvyšovat denní dávku. Například :
    1.den -3x1
    2.den -3x2
    3.den -3x3
    4.den -3x4

    Nedávno jsem prožil milou zkušenost. Můj kamarád - jógin - nepřítel čehokoliv jiného než rýže s mrkví, vyzná! nad makrobiotickým talířem stravovací beznaděj skvělým gestem. Chvíli se v podezřele bledé, mdlé zeleninové obloze bezradně přebíral a nakonec si "šňupl" smaragdově zelenou tabletku se slovy: "Tělo si to žádá, duch přikazuje". Obdivuji jej. Dokázal zůstat věrný makrobiotice i matce moudrosti.


    Upozornění na průvodní jevy

    Chlorella ve většině případů nealergizuje. Chlorella je jednoduchá, jednobuněčná řasa. Nemá alergizující účinky na rozdíl od řas mnohobuněčných (kelp, spirulina ...).Počáteční průvodní jevy (např. mírná bolest hlavy, větry ..) jsou nutnými důsledky čištění organismu. Tyto nevolnosti jsou projevem rychlého uvolňování vlastních toxinů ! Je to nutný, pozitivní jev. Je to důkaz poctivé práce chlorofylu, vlákniny a nastartovaného vylučovacího mechanismu střev, pokožky a sliznic. Ty jsou chlorellou "odblokovány" a spuštěny. Tím pomáhají tělu "dýchat" - vylučovat jedovatý odpad z těla. Studie uvádějí, že 3 dny trvá, než si tělo "povšimne, že to s ním začínáme myslet dobře". Devět dnů trvá, než se začne výrazněji čistit. Pozorovatelné pozitivní změny v organismu je možné sledovat po l - 6 měsících trvalého užívání chlorelly. Pozitivní změny jsou důsledkem samoregulace a seberegenerace očištěného a zásobeného organismu. Proto jsou ozdravné důsledky chlorelly dlouhodobé a hodnotné. Podrobnější informace obdržíte na seminářích, či u Vašich poradců.

    Obrazek

    Dobrá zpráva pro lidi trpící zapáchajícím dechem (ať je důvod v ústech, či v trávicím traktu i po zkonzumovaném "nespolečensky" vonícím jídle) je, že chlorella nepříjemné pachy zmírňuje! V případě zdravotních problémů dokonce hojí jejich příčinu.

    Za našich babiček lékař při vyšetření prováděl kontrolu pacientovy stolice. To se dnes z estetických důvodů jaksi "nenosí", ale má to katastrofální důsledky. Isme národ s nejvyšším výskytem rakoviny tlustého střeva ve světě. Je to díky třem hlavním vlivům - špatně jíme, málo pijeme a trpíme nedostatkem pohybu.. Při užívání chlorelly zjistíme, že stolice diky chlorofylu ztmavne (zezelená), a přestane pronikavě zapáchat. Chlorella sníží hnilobné procesy ve střevech a urychlí vylučování. Každý si již domyslí jak tímto mechanismem přispívá ke zdraví.


    Doporučení

    Překonejte několik týdnů případných "očistných" pocitů. Ty nemusí být příjemné, ale vyplatí se to. Měřte své pocity rozumem. Vaše trpělivost je poděkováním bilionům buněk. Ty trpí naším mlsounstvím a obžerstvím - naší neskromností. Organismus vám po několika měsících upřímně poděkuje. Staňte se pro své buňky partnerem, nikoliv nezodpovědným vládcem.

    Složení

    • Obsahuje přibližně 60% bílkovin,20% uhlovodanů, 10% tuků.
    • Obsahuje 19 aminokyselin, včetně esenciálních. Je bohatá např.na lysin. Ten je vzácný v potravě evropského stylu a pomáhá v boji s infekcí herpes simplex (opar).
    • Obsahuje celé spektrum vitamínů, minerálů a stopových prvků. Je bohatá především na vit.A, který chrání kůži před ultrafialovými paprsky a je prevencí rakoviny plic. Obsahuje vitamíny řady B, které zvyšuji odolnost proti stresu. Je nejbohatším rostlinným zdrojem vit.B12. Ten bojuje s únavou a chudokrevností a chybí např. vegetariánům.
    • Je nejbohatším zdrojem DNA/RNA, omlazujících nukleových kyselin. Základní analýza

    DNA/RNA ................... 3,3%
    Arginin ........................ 3,6%
    Lyzin........................... 3,46%
    Histidin........................ 1,26%
    Fenylalanin...................3%
    Tyrosin........................ 2,2%
    Isoleucin ..................... 2,4%

    Aminokyseliny,nukleové kyseliny.........3,4%
    v sušině Bílkoviny .............................. 61,2%
    Tuky ................................................. 12,5%
    Vláknina ............................................ 2,6%
    Cukry ............................................... 14,3%
    Popel................................................. 6%
    Leucin ............................................... 5%

    Železo ................ 225mg/100g
    Vápník..................718mg/100g
    Hořčík............... . 386mg/100g
    Draslík.................992mg/100g
    Jód .................... 50mkg/100g
    Selen.................. 10mkg/100g
    Chrom...................0,31 mg/100g
    Vitamin C .............59mg/100g
    Karoteny................84,4mg/100g
    Vitamin E ..............5,7mg/100g
    Thiamin(B1)............2,1mg/100g
    Niacin(B3)..............17,3mg/100g

    Vitamíny, minerály, phytolátky

    Methionin ....................................... 1,4%
    Valin ...............................................3,7%
    Alanin .............................................4,6%
    Clycin ............................................ 3,3%
    Prolin.............................................. 2,6%
    Kys.glutamová ................................ 5,9%
    Šeřin .............................................. 2,15%
    Treonin ........................................... 2,65%
    Kyselina aspartová .......................... 5,8%
    Tryptofan .........................................1,3%
    Cystin .............................................0,7%
    Riboflavin(B2).................................. 5,24mg/100g
    Kyselina listová .............................. 1,1 mg/100g
    Kys.panthotonová(B5)..................... 2,7mg/100g
    Pyridoxin(BĎ)................................. 1,81 mg/100g
    B12 ............................................... 0,46mg/100g
    Chlorofyl......................................... 2,63%

    Hodnoty jednotlivých složek mohou kolísat.

    Každá "sklizeň" má trochu odlišné složení, v závislosti na vnějších faktorech. Kolísání hodnot kopíruje momentální nutriční potřeby ročních období. Výrobce chlorelly "Green Ways" provádí průběžné analýzy, které zveřejňuje Uvedené hodnoty jsou proto průměrné. Tento jev je výhodný. Užívání chlorelly je dlouhodobou záležitostí, při které je "přizpůsobivost" nutričních hodnot užitečná. U výbušnin, například u trinitrotoluenu k explozi nedojde zvyšováním množství trhaviny.

     

     

  • Moje MINI-doporučení:

  • je potřeba se poohlednout po netu,kdo a za kolik prodava a potom si propočitat,kolik stoji jedna tabletka.Tak to dělam i s Wobenzymem, a člověk má hned lepší pocit,že se nenechal ošidit a trošku ušetři!


     

    Velmi moc informací na čerpáte pročtením článků na tomto odkazu:

    http://www.symbinatur.com/kategorie.php?kat=23

     

     

  •  

     

     
     

     

    Náhledy fotografií ze složky Motýli