Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slovník pojmů kolem lupusu SLE, co je co?

30. 12. 2009

Odkaz na slovníček ZDE :

 http://www.lupus-sle.cz/slovnicek

 

 

 

Podívejte se na odkaz  (to jsou stránky Rozárky, taky pacientky s lupusem SLE....krásné....díky za ně...) nebo dejte do komentařů dotaz, odpovím.

Obrazek

 

 

 

 


Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Medvídek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kosmetika

(Adriana, 17. 11. 2017 15:42)

Dobrý den, mám pár otázek. Moji nejlepší kamarádce zjistili lupus kožního typu. Vypadalo ji pár vlasů a na obličeji se jí objevil flek. Kožní lékařka ji nasadila kortikoidy, začíná se jí lepšit obličej a i trochu dorůstají vlasy. Kamarádka má strach používat kosmetiku,lak na vlasy atd..chtěla bych se zeptat jestli jí to může uškodit. A jestli jí vlasy můžou znovu Vypadat a objevit flek na obličeji. Děkuji za odpověď , zatím se s nemoci seznamují i já. Ráda bych ji podpořila,děkuji.

Autoimunitní porucha

(Renata, 9. 10. 2017 10:06)

Dobrý den,
prosím o možnost podělit se o zkušenosti s léčbou LUPUSU. Moje matka se prvním rokem potýká s tímto onemocněním , konkrétně s autoimunitním onemocněním ledvin.Po potížích než jí byla nemoc diagnostikována jsme si velice oddechli, ledviny jí po léčbě kortikoidy začaly fungovat. Bohužel v poslední době se potýká s problémy které nám lékaři nejsou schopni vysvětlit.Velice náhle se u ní projevily poruchy paměti, následovalo vyšetření na neurologii, kde se konkrétní příčina nezjistila.Znovu byla znovu zaléčena kortikoidy. Po zaléčení se objevily další příznaky, zhoršující se jaterní testy a svědění na rukou bez jakékoli vyrážky. Moc děkujeme za odpověď.

Re: Autoimunitní porucha

(Agata, 9. 10. 2017 21:34)

Lupus postihuje organy casto
Mozek je nutno vysetri NMR MAGNET RESONANCI!!
pokud je maminka lecena jen kortikoidy, neni to dobre, leky se kombinuji- i dva az tri.
Napiste kde se maminka leci s ledvinami
Diky

ANA

(Pavla, 16. 11. 2009 11:01)

Jak snížit trvající pozitivitu ANA titr již 1280, další údaj z mých posledních odběrů Ingesce HEMA 13,1...Nyní beru na noc Plaquenil 200 mg.

Re: ANA

(ena, 14. 5. 2012 12:47)

má niekto skúsenosť s užívaním sandimunu pri ochorení na systémový lupus a tiež medrol, z ktoréh mi veľmi krčov ite ťahá svalstvo zadnou časťou dolných končatín. Bolia ma veľmi kĺby okolo členkov. Nemôžem vôbec na slniečko, už sa bojím teplých slnečných dní. Nepomáhajú ani krémy s vysokým ochranným faktorom. Prajem veľa zdravia.

ještě doplněk

(agata -antikoncepce u SLE, 6. 1. 2012 11:10)

Kondom je mužský,ale i ženský, říká se mu diafragma a hodně ho prý používají angličanky, s ním by se taky nehormonální glubule daly používat, bohužel nevím,jak je dostupný. Info: http://www.gyn.cz/tree.php?up=163 a ve vyhledávači termín Vaginální diafragma.
Udělám i článek na lupusinkách, dám vědět...OK?

Antikoncepce

(Petra, 5. 1. 2012 18:09)

Je možné při podezření na nemoc Lupusu,při pozivitivitě Protilátek ANA,ACLA,imunopatologickém onemocnění užívat vúbec nějakou antikoncepci-nehormonální-existuje něco takového?Byl mi doporučen jen kondom,nic jiného že není,Děkuji

Re: Antikoncepce

(agata -antikoncepce u SLE, 6. 1. 2012 11:07)

Ano -je mnoho druhů antikoncepce, tím pádem se najde i něco bez hormonů.
Jména preparátů: Patentex ovale, Pharmatex...stačí do vyhledávače zadat heslo Nehormonání antikocnepce.
Já osobně bych je kombinovala s kondomem, pro větší účinnost, ale určitě se užívat mohou.

Antikoncepce

(Petra, 5. 1. 2012 18:04)

Je možné kromě kondomu užívat vůbec nějakou antikoncepci pokud možno nehormonální?Děkuji