Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dornova masáž

6. 4. 2007

Metoda získala jméno po svém "znovuobjeviteli" Dietru Dornovi, majiteli pily v malém německém městečku Lautrach v Allgäu. Po nehodě, která se mu stala v jeho 35 letech ho bolestí páteře zbavil starý sedlák. Dieter Dorn se od něj chtěl metodu naučit, ale sedlák mezitím zemřel.

Naštěstí pro nás, pan Dorn Obrazekdokázal tuto metodu rozvinout sám díky své píli a intuici. Od té doby se od něj a jeho žáků naučilo metodu již tisíce terapeutů a mohli pomoci pacientům v různých částech světa.

Metodu nechal pan Dorn nechráněnou ochranou známkou nebo patentem, aby byla volně dostupná pro všechny. Nikomu neposkytl souhlas pro její přivlastnění.


Základní informace


Dornova masáž je metoda, která umožňuje nápravu obratlů a kloubů jemnou manuální terapií, kdy za aktivní účasti pacienta jsou přirozeně volným pohybem usazeny do správné polohy. Breussova masáž Dorna výborně doplňuje, upravuje klouby a vyrovnává statiku těla.


Obrazek

Breussova masáž „ meziobratlových plotének“se dá velmi dobře kombinovat s metodou pana Dorna. Mnohé problémy páteře jako bolesti meziobratlových plotének, ústřel atd. se mohou spojením těchto dvou metod zcela lehce, bez rizika a s dobrou prognózou vyléčit. Breussova masáž je citlivou, silně energetickou masáží zad, která je s to řešit duševní, energetické a tělesné blokády. Breussova masáž je výchozím bodem regenerace podvyživených plotének a je klíčem k řešení mnoha problémů v pohybovém aparátu, zvláště v oblasti kosti křížové.

Masážní olej je substance olivového oleje vylisovaného zastudena z květu třezalky.


Obrazek


Metoda pana Dorna se těší stále větší oblibě.

Důvodů je celá řada. Patří mezi ně například její jednoduchost, účinnost a šetrnost k pacientovi. Velmi důležitý je přístup k člověku jako celku, kdy spolu s tělesnou schránkou bere v úvahu i psychické a emocionální složky. Tato technika napravuje fyzické i psychické bloky. Páteř je v přímém propojení s orgány těla a s nervovou soustavou a posunutý obratel může vyvolat další zdravotní problémy, které na první pohled s páteří nesouvisí, ale po vrácení obratle správné místo, začnou mizet a související orgán dostane šanci na uzdravení.

A tady se dočtete velmi podrobně o této DVOJ -metodě, myslím,že je to důležité,vědět hodně...ale jak se Vám chce číst...


 

Dornova technika Obrazek

je jemné ošetření obratlů, kloubů a zad. Může být použita k léčení onemocnění, která přímo nebo nepřímo souvisejí s páteří (problémové oblasti -kratší noha, pánevní oblast, kyčelní klouby, kolena, kotníky, ramena)

Pracuje se s klientem jak ve stoji, vsedě i v leže. Pri kývavém pohybu nohou či rukou, se uvolňuje svalstvo v páteřní oblasti (neinvazně) a bez bolesti se ošetřují a uvolňují zablokovaná místa. Výuka je doplněna souborem cviků pro svépomoc - předcházení problémů pohybového aparátu.

Na rozdíl od dosavadních metod, které byly většinou prováděny trhnutím a mohou způsobit natažení svalu a zablokování energetických drah, je Dornova metoda skutečně šetrná a bezpečná, protože se při ní nemohou trhavým natahováním tkáňových struktur uvolnit krevní sraženiny.

Základním předpokladem je aktivní spolupráce pacienta s terapeutem. Každý si může vzít doslova své zdraví do vlastních rukou, protože součástí terapie jsou speciální cvičení. Nejsou časove ani pohybově náročná, ale umožní přeprogramovat Vaše tělo zpět do správné polohy hlavně při chronických potížích. Ale nejen při nich.

Velmi často je páteř vychýlená vlivem postavení kloubů na nohách. Dornova metoda umožňuje srovnat nestejnou délku nohou -podle statistik nelze srovnat pouze 2% případů!

Ošetřeni mohou být téměř všichni lidé. Je vhodné, aby byli alespoň trochu pohybliví, protože se od nich vyžaduje aktivní pohyb při spolupráci s terapeutem. Rozhodnutí o ošetření závisí na terapeutovi a jeho zkušenostech.

A tady se dočtete velmi podrobně o této metodě, myslím,že je to důležité,vědět hodně...ale jak se Vám chce...


Breussova masáž Obrazek

 Jde o jemnou, energetickou-manuální masáž zad v oblasti páteře, která uvolní tělesné, psychické i duševní blokády. Pochází od Rudolfa Breusse (1899-1990) rakouského léčitele a lidového experta medicíny, známého v Čechách 42-denní léčebnou kúrou proti rakovině.

Breussova masáž regeneruje meziobratlové ploténky a tím se vyřeši široké spektrum zdravotních potíží mimo jiné vede také k odbouraní hluboko uložených psychických problémů.

Masáž je možno libovolně opakovat. Vyučuje se na seminářích jako samostatný blok. V praxi se velmi dobře kombinuje s Dornovou-metodou a je ji možno použít k doplnění jiných terapií.

Masáží zad v oblasti páteře různými masažními hmaty a dostatečném vmasírovaní masážního oleje, který je směsí za studena vylisovaného olivového oleje a třezalky se docílí nabobtnání meziobratlových plotének a uvolnění nervů, které v páteřní oblasti vycházejí do celého těla. Po jemných, citem naplněných zákrocích se přikládá hedvábný papír a postupným přikládáním rukou na páteř, kde vzniká přes "kondenzátor" kůže-olej-papír-ručnik a ruce z magnetizovaní a tím se umožní, že třezalkový olej ještě hlouběji proniká do oblasti páteře.
Podle Rudolfa Breusse neexistují žádné opotřebované ploténky, nýbrž "zdegenerované", které se touto masáží zase regenerují.

Masážní olej je substance olivového oleje vylisovaného zastudena s květem třezalky.


 

Obrazek

Ja nevím jak vy, ale já se objednávám...to musí být bájo pocit...

 


....na prvním videu je Dornova a na druhém Breussova masáž.--- 

 

Náhledy fotografií ze složky Vlci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dornova a breussova masáž

(ingrid, 23. 10. 2008 19:41)

Je možné aplikovať tieto masáže aj na chrbtice po operačnom zákroku?
Ďakujem za odpoveď.

kontakt na kursy:

(agata, 9. 6. 2007 10:57)

Jozef Púry
Kaplířova 148
411 17 Libochovice
Mobil: 724 111 702

Vice informaci o konani kursu na tomto odkazu:
klik:
http://www.dornova-metoda.com/dornova-metoda-masaz-bolesti-zad-kurzy.htm

Hodně stěstí při učení a nekdy navidenou pri masazi!

Dornova a Breussova masaž

(Ulrike Jirošová, 8. 6. 2007 23:49)

Zdravím a protože mě velmi zajímají tyto masáže,chtěla bych se dozvědět,jestli se někde vyučují.Masíruji už dvacet let a ráda bych se dozvěděla co nejvíc o těchto metodách.Děkuji za odpověd.