Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kila navíc

6. 9. 2007

Nějak jsem se zakulatila a co s tím? 


 

Na úvod musím podat vysvětlení mýtům o přibírání na váze u Medrolu:

někdo se u něj zvýšení váhy bojí,ale není čeho.Kortikoidy zvyšují hmotnost,ale to dělá hlavně prednizon,že zadržuje více vodu v těle!!!



Můj názor je:
když má člověk vzplanutí lupusu,většinou hubne a hubne.Nasadí mu lékaři Medrolek a když zabere, nemoc se klidní a klidní a důsledkem toho je i přibývání na váze.

Není to tedy důsledek Medrolu- jakoby nežádoucí účinek, ale pozitivní účinek - uklidnění vzplanutí nemoci.

Takže pozitivum v tom ohledu, že růst váhy znamená cestu ke zdraví!!!
Nesmí se to samozřejmě přehnat a papat do velkovýkrmu...potom je to ale na naší nedisciplinovanosti,ne na Medrolu.


Ukočírovat se to dá!



Takže Medrol ano, pomáhá moc a váha roste ne po Medrolu,ale jeho zásluhou, protože zahání lupus do remise.



Já si vždycky říkám: 
raděj trošku silnější,ale zdravější,nežli hubená a nemohoucí.


Když má člověk s lupusem nějaké to kilko navíc,kdyby se objevily horší časy,aspon je z čeho ztrácet...
NO NE???



 

Jinak......míním tuto stránku jako diskusi....potřeboval bych sama trošku poradit, poté, co jsem se dostala do remise mi nějak překotně roste pozadí a taky tloustnou nohy...


 

Musím s tím něco dělat, jinak se neunesu!!


1.začala jsem pít čaj HANNASAKI (čaj,který pomáhá spalovat tuky)

Přečtěte si o něm:

http://druidova.mysteria.cz/ZDRAVA_VYZIVA/HANNASAKI.htm


2.podlehla jsem reklamě a koupila si gel na celulitidu (od firmy Dermacol...ještě přitom podporuju českou firmu), který prý zvyšuje prokrvení pokožky a tím i odbourávání tukových polstářků a nějak tam vpraví látky odbourávající tuk (moje špeky, třeste se!).

Natírám si jenom vnitřní strany stehen a zadek, protože tam jsou polštáře největší...hi,hi,uvidíme!!!!


3.zdravě jím dávno, maso (hovězí i vepřové...tak je nekupuju...)mi v mrazničce vydrží i rok.Dokonce jsem postoupila tak daleko, že třeba dnes jsem k obědu vařila pohankovou kaši!

Ještě zkusím dodržovat dělenou stravu, třeba tělo opravdu potřebuje trávit živiny odděleně...


 

Pomozte, prosím , a ještě něco poradte!!!! Co se osvědčilo Vám!!!! 


 

..pro obveselení zde kopíruju obsah mejlu, který mi přišel, hlavička zněla HALINA:

Pár střípků od Haliny Pawlowské

Obrazek

 

1. Ženy přes 50 nemají děti, protože by je někam odložily a pak zapomněly kam. 

2. Životní záhadou je fakt, že po dvou malých dortících přiberete 5 kilo.

3. Nejenže se mé myšlenky občas toulají. Někdy mě dokonce opustí úplně.

4. Nejlepší způsob, jak zapomenout na všechny trampoty, je vzít si malé boty.

5. To pěkné na bydlení v malém městě je, že pokud nevíte co děláte, tak to zaručeně ví někdo jiný.

6. Čím starší jste, tím těžší je zhubnout, jelikož za tu dobu jsou vaše tělo a vaše sádlo dobrými kamarády.

7. Někdy si myslím, že všemu rozumím, ale obvykle vzápětí přijdu k vědomí.

8. Přestala jsem běhat pro zdraví, když se mi stehna o sebe třela tak, že se mi zapalovaly kalhotky.

9. Neuvěřitelné! Něco na chvilinku pověsíte do skříně a ono se to o dvě čísla srazí.

10. Hubení lidé mě fakt štvou! Obzvláště, když říkají věci, jako: "Víš, já se prostě někdy zapomenu najíst." No, už jsem zapomněla, kde bydlím, kam jsem zaparkovala auto nebo třeba kam jsem dala klíče. Ale nikdy, NIKDY se nezapomenu najíst. Musíte být tak trochu blbí, abyste se zapomněli najíst, ne?!

11. Má přítelkyně omylem užívala Valium místo antikoncepce. Má 14 dětí, ale nějak je jí to jedno.

12. Potíž se ženami je, že se snadno nadchnou pro úplné NIC a pak se za něj provdají.

13. Četla jsem článek, kde tvrdili, že příznaky stresu jsou: nadměrné požívání potravin, impulsivní nakupování a rychlá jízda. Děláte si srandu? Tak nějak si představuji perfektní den.


 

Počtěte si taky i něco vážnějšího  na tema hubnutí, je to opravdu vhodné k zamyšlení :

http://www.symbinatur.com/kategorie.php?kat=35


 

Poradna dietologa ONLINE na nternetu.

Odkaz TU:

http://zdravi.idnes.cz/poradna.asp?p=nemec7

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vlci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tloustnutí po Medrolu

(sluníčko, 20. 9. 2012 13:43)

Moc nesouhlasím s tím že se po Medrolu netloustne. Já jsem z těch kteří celý život měli problém s nabráním váhy a když mně byl dán Medrol, tak hned nato jsem s váhou vylítla o 6 kilo nahoru!!! a to se cítím pořád mizerně jako před ním, pouze když si lehnu tak pocituji úlevu, kterou jsem před Medrolem neměla. Takže remise není, kila přesto rostou!!!

/kopie z mailu/

(Jaruška, 16. 5. 2011 21:07)

Kolem vánoc už jsme měla zas asi 92kg....šílený,při mý výšce 165cm....kulatá a co nejhorší,tentokrát se mi sádlo ukládalao na žaludku uvnitř,takže jsme porpvé za těch 12 let co beru kortikoidy,cítila,že tohle teda ne....v únoru mi přišla do cesty moje příbuzná,která zhubla pomocí NP,ke tteré chodí a tak jsme si vzala kontakt....že dělá jídleníček na těloa tak jsem si řekla,že za zkoušku to stojí,zda mi dokáže pomoct.... a pomohla....paní je úžasná,vstřícná a přes moje potíže se mi snaží pomoct,přišla jsme se zprávami,rozbory.... a plánovaný úbytek za měsíc byl 1-2kg...ale!!!! mě se povedlo 4,1 kg poctivýho sádýlka!!!takže super!!! chtěla jsme ti napsat,že to jde i s kortikoidy! a nebjím se jídla,vím co mám jíst a je to super,jídlo si užívám a hubnu ani nevím jak!
Agata: Zkuste to také tak, já se na to chystám a zkratka NT znamená nutriční terapeut, poradce v oblasti hubnutí...dobrý je taky pořad na Prime ve čtvrtek Jste to,co jíte..dá hodně rad :o))).
Agata

Elišce

(Marcela, 20. 5. 2008 11:11)

Eliško, je to smutné, ale jak říkáš, budeme si muset zvyknout. Tři roky jsem silná a když se nasebe podívám do zrcadla a zjistím s radostí, že jsem jenom tlustá a ne i odulá, tak mám krásný den. aspoň, že se má člověk z čeho radovat viď? Ale jinak díky Bohu, když je člověku dobře a může se radovat z normálních věcí. Víš, já jsem pila i ten zázvorový čaj, ještě zkusím ze syrového zázvoru, no to je ňamina, ale kdyby to pomohlo trochu odvodnit, asi ho musím pít ve větším množství.Těch tvrdších diet, které mi vždycky pomáhaly, se už teď trochu bojím, dcera se směje, že musím dávat bacha u moře, až polezu z vody, aby mně nestrkali "zelení" zpátky, jako vyplavenou velrybu. Tak to jsem si porodila!!?Ale tak strašné to ještě není.... Ti mladí tak přehááááánějí...

pro MARCELKU

(ELIŠKA, 5. 5. 2008 15:24)

jÁ MÁM TRAKY O 15KIKLO VÍC,takže vím o čem mluvíš,obličej mám taky opuchlý je to hrůza-cvičím a váha se ani nehne-už mě to nebaví.asi si budu muset zvyknout na to jaká jsem

Elišce

(marcela, 2. 5. 2008 15:07)

Eliško moje milá, v břiše kdyby se mi držela voda /já vím, 5.měsíc je hodně/, ale představ si,že máš odulý obličej a to jsem byla pořád hubená, najednou o 12 kg více a ještě k tomu Cushing, no horor, nejrději bychh vycházela do ulic jenom po setmění.....,můžeš mi to věřit, teď mám zlomenou kost , nevycházím vůbec a snad je to tak lepší....a co zkusit ten zázvorový čaj, pila jsem sušený ze sáčku,enbylo to nejhorší, ,ale čerstvý je asi lepší.....zkusíme????

drží se mi v břichu voda

(ELIŠKA, 3. 4. 2008 18:28)

mám problé, v tom,vždycky jsem byla hubená,a po porodu jsem jak koule.Vysoké dávky kortiodů udělaly své,nyní už mám dávky nízké a kila nejdo a nejdou dolu a navíc jsem přibrala.taky se snažím hodně pít ale večer mám břicho jak v 5 měsíci-drží se mi voda v tle je to hrůza.co stím?

Lenka - dělená dieta

(marcela.hajk, 20. 2. 2008 7:05)

Napiš nějaký recept, jak jsi nabízela, prosím,,,, zkusím i ten čaj zázvorový, už je to příšerné, nejhorší je, že i když nejím, hodně piji a tělíčko si drží vodičku jako zlato v trezoru. Jsem už hrozná. Pomóóóc

Kašlete na diety

(Marie, 11. 10. 2007 14:57)

Podle babského receptu denně vypiju 1 hrnek čaje z čerstvého zázvoru (je vynikající na všechno).Zhubla jsem 15 kg ,doktor se chytá za hlavu ale já se cítím dobře,Někde jsem četla,že filmové hvězdy ho pijí denně litry,aby byly štíhlé.Zkuste taky.

žádná dieta

(Jaromír, 30. 05. 2007 10:43, 6. 9. 2007 19:07)

No, tak ja jsem bral prednison, zpočátku 80mg, později se to snížilo na 40 a teď zatím rok a půl a jsem z 20 z5 na 25mg. Co se týče váhy, tak to bylo celkem zajímave, teď mám při výšce 186cm váhu 90kg, když jsem byl na 80mg, tak jsem dokonce zhubl z 82 kilo na 75 a pak po snížení dávky jsem se dostal na 96 kg. Žádnou dietu nedržím, ale stejně hlad mám jen občas, dříve jsem spaloval hmotnost uplně v pohodě a teď to jde trochu hůře. Jen jím po menších dávkách a častěji a nevyhýbám se níčemu, teda až na období co jsem měl trombozu. Nezjistil jsem nějaký výrazný vliv diet, ale je fakt, že jsem vždy dobře spaloval, takže podle mně se asi nedá moc řídit.

tak funguje to

(Lenka, 20. 03. 2007 18:04, 6. 9. 2007 19:06)

moje "dělenka" přinesla první ovoce-váha si mě sice stále neváží,ale už mě aspoň unese :-)))-holky fakt nejsem zas taková koule jak se prezentuju-špeky mizí,kalhoty ne že by ze mně padaly,ale neškrtí...a je mi fajn...mám lepší náladu,cítím se dobře.Tak pokračuju.

za zkoušku to stojí

(Jarka Rad., 06. 03. 2007 09:22, 6. 9. 2007 19:05)

já přidám kousek do mlýna...
ted jsem na Prednisonu o 50mg denní dávky...tak víte,jakej je to nápor...ALE,jsem oteklá pouze tváře,krk,prostě nahoře,ale jinak nic...beru tuhle dávlu teprve měsíc,ale nepřibrala jsem ani deko a budu zkoušet dál,jestli to bude fungovat... a jak? a co dělám?
Už před tím jsem zhubla 3kg za měsíc a ted to dodržju dál... a zatím to prostě funguje...
Vysadila sjem úplně bílou mouku,cukr a uzeniny...
peču a vařím z tmavé jemně mleté pšenišné a žitné mouky,cukr jsem nahradila tmavým přírodním nebo medem a z uzenin koupím pouze šunku...jím jen když mám hlad a mezi tím zobám ovoce zeleninu a jogurt...,těstoviny tmavé nebo bezvaječné,prostě jsem vysadila určité poteviny a funguje to bez trápení... a jsem zvědavá,jestli to bude fungovat dál???dám vědět...

jenom nesměle navrhuji.....

((Lenka, 04. 03. 2007 23:41, 6. 9. 2007 19:05)

pokud by jste třeba chtěly,můžu sem mrsknout nějaké receptíky ohledně tý dělený...věřte,že se to dá a i si pochutnáte..fakt...nekecám :-))

ta váha si mě neváží....

(Lenka, 04. 03. 2007 23:30, 6. 9. 2007 19:04)

abych řekla pravdu,na váhu nelezu-fujtajbl...totiž to je tak:já to jako vím,že nejsem už ten "diblík",co se vešel do věcí své dcery....kortikoidy odvedly "kus práce".Ale na váhu mě prostě nedostanou.U mě je to naopak:začínám konečně hubnout až teď,když jsem v remisi.Můžu už konečně trochu cvičit,já byla před vlkem akční-spinning-v tom jsem se našla,kolo....áchjo..to jsem velmi těžce nesla na tý chorobě,že jsem už prostě nemohla....no a byla jsem jak jedna velká koule...:-))takže pomalu,ale jistě zkouším,co unesu..párkrát jsem byla s manželem a dcerou na bruslení-no paráda,já byla štˇastná,jak blecha-ani jsem sebou neflákla.Takže cvičím kalanetiku(ty samý cviky jako v menu-chvála pohybu)a oezila jsem jídlo-resp.jím odděleně-a už teď(po týdnu)se cítím dost dobře,rozhodně míň unavená,mám lepší náladu,netrpím na nadýmání(což mě někdy trápilo)...no uvidíme jak dál,dám vědět :-))držte palce