Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kalanetika

14. 5. 2007

Obrazek

Kalanetika – sexy postava za dva týdny!

Občas na kalanetiku třeba zajdete do tělocvičny, zapotíte se, ale žádné velké rozdíly jste na své postavě nezpozorovaly. My jsme pro vás ale připravily program, díky kterému získáte právě pomocí kalanetiky vysněnou postavu.


Zformujete si tak především problémové partie a pak můžete vyrazit vesele na párty třeba v bokovkách a úzkém topu.

 

Půlhodinka denně stačí

Cvičební program, díky kterému si zformujete postavu již za dva týdny, je založen na pravidelném cvičení po menších dávkách. Je tedy nutné každý den opakovat předepsané cviky. Vyhraďte si na ně pravidelnou půlhodinku, o které víte, že budete mít stoprocentně čas, náladu či sílu cvičit. Jestliže jednou vynecháte, postava si to zapamatuje a vrátí se zpět. Předepsaných cviků je šest, které se opakují po sadách.

 

Cvik č. 1: Zadeček a stehna

Lehněte si na zem a nohy si položte na postel tak, abyste je měla vyvýšené. Od pat až po kolena by měly ležet na posteli. Zvedejte pánev do vzduchu, a tak budete posilovat stehna a hýždě. Cvik proveďte šestnáctkrát v jedné sadě (celkem deset sad). Dohromady tedy zvednete boky stošedesátkrát. Nebojte se, to číslo se zdá být děsivé, ale cvik sám o sobě není těžký a zvládne ho i ta, která běžně necvičí.

 

Cvik č. 2: Bříško

Nohy si ponechejte položené na posteli, dejte si ruce za hlavu a zvedejte se jako při sklapovačkách. Protože se tento cvik provádí opět v deseti sadách po šestnácti, nemusíte se zvedat až úplně nahoru, stačí jemné kmitání.

 

Cvik č. 3: Podbřišek

I spodní břišní svaly potřebují zpevnit. Zůstaňte ležet na zemi ve stejné pozici, ale tentokrát do vzduchu zvedejte nohy. Záda mějte v klidu položená na tvrdé podložce. Nohy nikdy nepokládejte na postel! Opět proveďte stošedesátkrát.

 

Cvik č. 4: Stehna

Lehněte si na bok, spodní nohu skrčte do úhlu 90° a horní zvedejte nataženou. Každou nohou jej proveďte ve třech sadách po šestnácti.

 

Cvik č. 5: Vnitřní strana stehen

Zůstaňte ležet na boku. Spodní nohu nechte rovně nataženoum, horní pokrčte v koleni a přehoďte přes tu dolní jako most. Tu zvedejte, ale ne tahem, opět ve třech sadách po šestnácti.

 

Cvik č. 6: Boky

Klekněte si na zem tak, abyste stála na kolenou (a neseděla na zadečku). Zvedněte ruku nahoru do strany a natáhněte se za ní. Ve stejné chvíli si sedněte zadečkem na opačnou stranu, než kam směřuje vaše ruka. Měla byste cítit tah ve svalech na boku v pase. Opakujte v pěti sadách po šestnácti.

 

Tyto cviky by vám měly zabrat zhruba půl hodinu denně. Po pravidelném dvoutýdenním cvičení byste měla mít už viditelné zpevnění a zformování všech problematických partií těla. Nejlepších výsledků však dosáhnete, budete-li i nadále pravidelně cvičit.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Medvídek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář